Ritam Brazila osvojio Rakovicu

B. BORISAVLjEVIĆ

15. 04. 2019. u 11:46

Ритам Бразила освојио Раковицу

Foto B.Đorđević / Deca sa Miljakovca

Tradicionalni karneval u Rakovici okupio veliki broj učesnika iz zemlje i Evrope. U konkurenciji 30 grupa mališani iz OŠ "Ivo Andrić" uzeli prvo mesto i Gran pri

TRADICIONALNI karneval u Rakovici i ove godine je bio pravi praznik boja, radosti i pesme, a epitet najboljih ponela su deca iz OŠ "Ivo Andrić" sa Miljakovca. Veliki broj učesnika iz zemlje i Evrope prodefilovo je centralnom rakovičkom ulicom u prelepim kostimima i s osmesima na licu. Čak 30 grupa iz naše zemlje, ali i gosti iz Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, Grčke i Nemačke odušeli su publiku.

Predstavnici OŠ "Ivo Andrić" sa grupom "Brazil" osvojili su prvo mesto u kategoriji najbolja koreografija i nagradu Gran pri za opšti utisak festivala. Učiteljice Ivana Milenković, Klara Đulinčev i Tanja Ranđelović uz podršku direktora Milana Pašića su osmislile njihov program. Drugo mesto pripalo je grupi "Pingvini" iz OŠ "14. oktobar", dok su treće mesto zauzeli "Pantomimičari" iz OŠ "Đura Jakšić". U konkurenciji za najbolji kostim prvo mesto osvojila je grupa "Stolovi" iz OŠ "Kosta Abrašević", drugo mesto "Pečurke" a treće "Čupavci", obe iz OŠ "Nikola Tesla".


PROČITAJTE JOŠ: Beograd: Kraj grejne sezone, radijatori po potrebi topli do 3. maja

Simpatije publike pobrali su momci i devojke iz trupe "Pomfri" iz Rijeke, studenti Pomorskog fakulteta. Uz stihove "Dižem sidro, dižem iz dubine...", osmehe i pozitivnu energiju, prisutne se pozvali da im se pridruže u plesu. "Maškarada" iz Tivta, u fenomenalnim kostimima, na rakovičkom asflatu oživela je junake iz bajke "Lepotica i zver". Duž "štrafte" prodefilovali su i vilenjaci, Snežana sa svojim patuljcima, bebi zoo-vrt...

Rakovički karneval je trajao dva dana, a svečano ga je otvorila Merion Hirhe iz Borda Evropskih karnevalskih gradova (FECC). Prvog dana karnevala mališani iz rakovičkih vrtića i osnovnih škola pokazali su svoje kostime i plesne tačke. Članovi ovog udruženja ocenjivali su učesnike festivala u tri kategorije - najbolji kostimi, najbolji perfomans i opšti utisak koje su grupe ostavile.


PROČITAJTE JOŠ: Zemun dobija pristanište

TEZGE SA SLATKIŠIMA

Kao i na svakom karnevalu, ni juče nisu izostale tezge sa lizalicama, raznoraznim bombonama, ratlucima, orasnicima, balonima punjenim helijumom... Čini se da je najmlađima bila najinteresantnija šećerna vuna u bojama.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije