NA beogradskom Hipodromu sve je spremno za početak 105. trkačke sezone, koja će se polako zahuktati danas od 14 sati. Na Carevoj ćupriji grla u kasačkim i galopskim nadmetanjima podići će prašinu, a kao i prethodnih godina, ulaz za sve posetioce je besplatan. Četiri galopske i pet kasačkih trka održaće se prvog dana. Nagradni fond iznosi 860.000 dinara, koji je obezbeđen zahvaljujući sponzorima.

Pročitajte još: HIPODROM: Obnova tribine i nova sedišta

- Trke koje će obeležiti prvi dan jesu nadmetanja "Vladislav Ribnikar" i "Careva ćuprija" - kažu iz Sportskog udruženja beogradskog galopa i kasa. - Reč je o dve galopske trke i jednoj kasačkoj. Novac za nagradu najbržima obezbedila je porodica Ribnikar, ali i naše Udruženje.

Učešće u sponzorstvu uzelo je još nekoliko firmi i pojedinci, bez kojih organizacija tradicionalne sportske manifestacije nije bila moguća. Na samom startu sezone, gosti Beograda biće džokeji iz Italije i Austrije. Među njima je jedan od naših najuspešnijih jahača Đorđe Perović, koji je imao odlične rezultate na takmičenjima u Japanu, a bio je najbolji i u Južnoj Koreji.