PROTIV oca i sina T. M. i Z. S. Prvo osnovno tužilaštvo pokrenulo je istragu zbog sumnje da su pre tri dana naneli teške telesne povrede Goranu Velinovu, ocu deteta sa Daunovim sindromom na parkingu ispred zgrade u Novopazarskoj ulici. Na predlog Tužilaštva, obojici je određen pritvor do 30 dana zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli da utiču na svedoke.

Prema policijskom saopštenju, sumnja se da su T. M. i Z. S. parkirali automobil na mesto za invalide, koji koristi Goran V., čija četrnaestogodišnja ćerka ima Daunov sindrom. Tvrdi se da ih je oštećeni zamolio da pomere vozilo, ali su ga oni napali i udarili u glavu. Navodno, povrede je zadobio i jedan 67-godišnji muškarac, koji je pokušao da smiri situaciju.


PROČITAJTE JOŠ: Pretukli ga zbog parkinga za invalide; privedena dvojica osumnjičenih

Goran Velinov je, kako je objavljeno u medijima, ispričao da je sišao ispred zgrade kako bi dočekao suprugu i ćerku, koja ne može sama da se kreće, jer je nedavno imala operaciju na srcu. Kad je video da je neko zauzeo parking-mesto za koje je dobio pravo korišćenja, i koje je obeleženo, rekao je ženama koje su sedele na zadnjem sedištu da moraju da pomere vozilo. Međutim, kad je suprug jedne od njih ubrzo došao, navodno je odmah napao Gorana, a pojavio se još jedan muškarac koji mu se pridružio.

Sa druge strane, tokom jučerašnjeg saslušanja, osumnjičeni nisu sporili da je došlo do tuče, ali su bili izričiti da su bili napadnuti. Prema njihovim rečima, oštećeni je sve započeo udarajući kola na kojima je, navodno, napravio štetu. Tvrdili su da su se branili, ali su i naveli da su spremni da nadoknade štetu oštećenom zbog povreda koje su mu naneli.


PROČITAJTE JOŠ: Parkiranje u Zemunu: Sve obeleženo, pešacima usko

BIĆE SASLUŠANI SVEDOCI

TOKOM istrage biće saslušani svedoci, supruge osumnjičenih, koje su bile u kolima, a poziv će biti poslat i oštećenima. Radiće se i veštačenje povreda, a nakon okončanja svih dokaznih radnji, Tužilaštvo će odlučiti da li ima osnova za podizanje optužnice.