GRAD Beograd izdvojio je oko 72 miliona dinara za izgradnju vodovodne mreže u barajevskim naseljima Arnajevo i Rožanci, posle čega će oko 500 domaćinstava biti priključeno na magistralni cevovod. Ovo je juče najavio zamenik gradonačelnika Goran Vesić prilikom obilaska radova na izgradnji vodovodne mreže u naselju Arnajevo, gde je u planu postavljanje cevi u dužini od 20,3 kilometra. Takođe, Rožanci će dobiti 13,3 kilometra vodovodnih cevi.

- Osim ova 33 kilometra rađeno je još i u Lisoviću i Beljini, tako da je u poslednje četiri godine urađeno oko 70 kilometara vodovodne mreže - rekao je Vesić. - Preostaje nam selo Manić, gde će biti izgrađen rezervoar, što je trenutno u fazi projektovanja. Kada i to bude završeno, moći ćemo da kažemo da sva naseljena mesta u Barajevu imaju vodu.


PROČITAJTE JOŠ: NOĆ U BEOGRADU: Dvoje povređeno u tri saobraćajne nezgode

Zamenik gradonačelnika je najavio da je u fazi projektovanja i rezervoar Dubrava koji se nalazi u Lisoviću i koji je važan jer će se visinski pokriti određeni delovi ovog sela, a rezervoar će koristiti i delovi opštine Sopot, odnosno domaćinstva koja se nalaze na samoj granici dve opštine. Kada se u Arapovcu bude završio rezervoar, pokriće se sedam naseljenih mesta sa teritorije Lazarevca.