Članice Gradskog odbora Beograd Srpske napredne stranke Nataša Stanisavljević i Irena Vujović, razgovarale su sa najstarijim sugrađanima Savskog venca.

Tom prilikom Stanisavljević je podsetila penzionere šta je sve u prethodnom periodu urađeno, ali i na sva dugovanja koja je Đilas ostavio prema socijalnim kategorijama građana, saopštila je Služba za informisanje Gradskog odbora SNS.

"Reformisali smo sistem socijalne zaštite i sada se socijalna davanja isplaćuju na vreme i bez kašnjenja. Možemo s ponosom da kažemo da sprovodimo odgovornu socijalnu politiku, isplaćujemo svoje obaveze na vreme i ne zadužujemo se, za razliku od prethodne vlasti koja nam je ostavila ogromne dugove. Zatekli smo dugovanja koja su na kraju 2013. godine na ime jednokratne novčane pomoći, koja se preko Centra za socijalni rad isplaćuje socijalno ugroženim licima, iznosila 120.660.773,67 dinara, kao i dug prema trudnicama i porodiljama koji je iznosio 395.296.654,71 dinara", rekla je Stanisavljević i dodala da su sva dugovanja u potpunosti isplaćena, kao i da se od tada sva prava i usluge socijalne zaštite isplaćuju na vreme i bez kašnjenja.

Ona je rekla da je prethodna gradska vlast predvođena Đilasom otvorila samo dva kluba za penzionere, dok je odgovorna gradska vlast predvođena Srpskom naprednom strankom imala sluha za najstarije sugrađane.

"U prethodne četiri godine, pored revitalizacije postojećih klubova za starije i obezbeđenja nove opreme, otvoreno je 10 novih klubova. Ove godine otvaramo još dva nova kluba za penzionere u Železniku i Mirijevu i kompletno renoviramo klub na Novom Beogradu na Ledinama. Otvaranje klubova za stare u Beogradu je naš način da vam kažemo hvala za to što ste nam pomogli da u poslednjem periodu sprovedemo reforme i da Srbija ponovo postane ekonomski jaka i snažna zemlja. Naša obaveza je da brinemo o najstarijim sugrađanima, jer smo bogati i humani onoliko koliko brinemo o onima koji su nas najviše zadužili", poručila je Stanisavljević.

Irena Vujović je izrazila zahvalnost penzionerima koji su, kako je navela, podneli najveći teret teških reformi za ozdravljenje srpske ekonomije i na taj način svim građanima Srbije osigurali sigurnu budućnost.

"Pre šest godina nasledili smo ekonomski razorenu zemlju, ljude bez posla, gradove bez fabrika, Srbiju bez perspektive i na rubu bankrotstva. Zahvaljujući hrabrosti predsednika Aleksandra Vučića, kroz teške reforme, sprovodeći nepopularne mere zemlju smo izvukli iz ambisa. Zato nikada nećemo zaboraviti naše penzionere koji su podneli najveću žrtvu za budućnost Srbije i svih njenih građana, za bolju budućnost generacija koje nam dolaze. Hvala vam što ste razumeli i što ste bili uz svoju zemlju kad je bilo najteže", kazala je Vujović obraćajući se penzionerima.

Ona je dodala da penzioneri zaslužuju najbolji standard života, te da je na opštini Savski venac briga za najstarije i njihove potrebe prioritet.

"Kao opštinsko rukovodstvo trudimo se da im svakodnevnom pažnjom, otvaranjem novih klubova za starije, besplatnim izletima po Srbiji i drugim sadržajima zahvalimo na nesebičnoj podršci i svemu što su učinili za svoju zemlju", navela je Vujović, jer kako kaže ekonomija Srbije je sada u sigurnim, domaćinskim rukama i da su za ostvarivanje daljeg napretka i razvoja, Srbiji potrebni ljudi sa energijom, vizijom i hrabrošću, koji ne razmišljaju o sebi, već o tome šta će ostaviti iza sebe.

"Nemojte se plašiti Đilasa, Jeremića i njihovih tajkuna, onih što su opljačkali i zadužili ovu zemlju, a sada pokušavaju silom da se vrate na vlast. Srbija više nije na kolenima kao što je bila u vreme kada su je oni vodili. Zahvaljujući predsedniku Vučiću i Srpskoj naprednoj stranci Srbija je danas stabilna zemlja koja se razvija, otvaraju se fabrike, zapošljavaju radnici, povećane su penzije i plate koje će još da rastu, obnavlja se život. Varaju se Đilas, Jeremić i svi oni koji su uništavali ovu zemlju ako misle da su građani zaboravili šta su radili i kako su vladali. Zato ćemo nastaviti da se borimo, marljivim, poštenim i predanim radom, da svaki penzioner, svaki mlad čovek, svaki građanin ove zemlje ima životni standard kakav i zaslužuje", zaključila je Vujović.