Udruženje građana registrovano za prevoz putnika Protest Car protestovalo je danas vožnjom, uz zaustavljanje saobraćaja, od Štark arene na Novom Beogradu, do zgrade Vlade Srbije gde će biti okončan.


Predsednik udruženja CarGoAleksandar Vučić rekao je novinarima uoči početka protestne vožnje da će se njihovi predstavnici svakog petka okupljati i protestovati, dok ne dođe do dijaloga sa predstavnicima vlade i ministarkom građevine, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović.


On je rekao da "hajka" na CarGonije stala, da se konstantno vrše pritisci na to udruženje, te da im se oduzimaju vozila i da su do sada oduzeta tri automobila.


Vučić kaže da to udruženje i dalje nije dobilo nikakav odgovor od Ministarstva saobraćaja.

PROČITAJTE JOŠ: CarGo: Udruženje radi, taksisti protestuju


"Čekamo da se oglasi, a do tada nastavljamo sa našim nacinom rada", rekao je Vučić i naveo da je ovo treći protest pod nazivom "Budućnost Srbije - borba protiv mafije".


Tvrdi da je CarGo od prvog dana registrovan u skladu sa zakonom i da radi u skladu sa svim zakonima, te da je u jednom momentu zakon promenjen po hitnom postuku, bez javne debate "kako bi se stalo na put, modernoj, digitalnoj aplikaciji".


Vučić kaže da za sada nisu dobili nikakvu podršku, i ali da nastavljaju da veruju u institucije, kao i da će moći da nastave da rade.