CarGo: Protest dok ne sednemo za sto

Tanjug

petak, 15. 03. 2019. u 14:52

CarGo: Протест док не седнемо за сто

Foto K.Mihajlović

Udruženje građana registrovano za prevoz putnika Protest Car protestovalo je danas vožnjom, uz zaustavljanje saobraćaja, od Štark arene na Novom Beogradu, do zgrade Vlade Srbije gde će biti okončan
Udruženje građana registrovano za prevoz putnika Protest Car protestovalo je danas vožnjom, uz zaustavljanje saobraćaja, od Štark arene na Novom Beogradu, do zgrade Vlade Srbije gde će biti okončan.


Predsednik udruženja CarGoAleksandar Vučić rekao je novinarima uoči početka protestne vožnje da će se njihovi predstavnici svakog petka okupljati i protestovati, dok ne dođe do dijaloga sa predstavnicima vlade i ministarkom građevine, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović.


On je rekao da "hajka" na CarGonije stala, da se konstantno vrše pritisci na to udruženje, te da im se oduzimaju vozila i da su do sada oduzeta tri automobila.


Vučić kaže da to udruženje i dalje nije dobilo nikakav odgovor od Ministarstva saobraćaja.

PROČITAJTE JOŠ: CarGo: Udruženje radi, taksisti protestuju


"Čekamo da se oglasi, a do tada nastavljamo sa našim nacinom rada", rekao je Vučić i naveo da je ovo treći protest pod nazivom "Budućnost Srbije - borba protiv mafije".


Tvrdi da je CarGo od prvog dana registrovan u skladu sa zakonom i da radi u skladu sa svim zakonima, te da je u jednom momentu zakon promenjen po hitnom postuku, bez javne debate "kako bi se stalo na put, modernoj, digitalnoj aplikaciji".


Vučić kaže da za sada nisu dobili nikakvu podršku, i ali da nastavljaju da veruju u institucije, kao i da će moći da nastave da rade.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Melmak

15.03.2019. 17:07

"moderna digitalna aplikacija" kakvih ima nekoliko u Beogradu ,sve postuju zakon rade jedino cargo trazi poseban polozaj za sebe i krsi sve propise koji vaze u oblasti javnog prevoza,sad su poceli sa izivljavanje i protestima.

Crni Gruja

15.03.2019. 17:13

Znam da ovo nećete objaviti ali bi pitao ko premijerku ko iz vlade ima interesa u Car go. Ako ne zna odgovor na ovo pitanje nek oslušne šta se priča u narodu.

maniks

15.03.2019. 17:52

Dragi penzioneri vidite kako se to radi kada se traze prava a vi samo pricate, i pricate , tuzakate se , pretite sudovima i i i. nista.

Čika Jova

15.03.2019. 17:55

Kako se kome ćefne pljas na ulicu i udri po narodu. Zatvaraj saobraćajnice, zviždi, sviraj, maltretiraj...