ŽARDINjERE kojima su žitelji jednog dela Ulice Sime Trojanovića u Mirijevu blokirali svoju saobraćajnicu i tako zagradili put komšijama koji žive u Dragoslava Srejovića, ponovo su pokrenule pitanje rešenja dugogodišnjih problema s kojima se susreću žitelji Zvezdare.Ovaj slučaj je još jednom potvrdio nesposobnost gradskih i opštinskih vlasti da reše probleme.

Dok predsednik GO Zvezdara Miloš Ignjatović tvrdi da je opštinsko rukovodstvo u pat-poziciji, situacija u ovom naselju preti da eskalira. U utorak, zbog sukoba i koškanja žitelja, policija je u pomenutu ulicu dolazila tri puta.

PROČITAJTE JOŠ - Betonske rampe usred Mirijeva


A problem prolaska kroz Sime Trojanovića, kako nam je ispričao Mirijevac Z.M. datira još iz 2010. godine. - Stan sam kupio u jednoj od zgrada još 2010. Tada smo prolazili kroz privatnu parcelu, a investitor je tom vlasniku davao novac za prolaz. Zbog toga što nemamo ulicu nego "putujemo" iz naselja preko privatnih parcela koje je neko nazvao ulicama, još 2013. godine smo blokirali glavnu ulicu, išli u Opštinu, u Direkciju. Obećali su nam da će sagraditi pristupne saobraćajnice. I posle šest godina - ništa!

Za to vreme, žitelji Sime Trojanovića iz privatnih kuća, koji su ovde duže od komšija u zgradama, pokušavali su da zaustave frekvenciju saobraćaja kroz svoju neveliku ulicu ne misleći na probleme koje će zbog pregrade imati njihove komšije iz novih zgrada. U tome su i uspeli i otud pregrade na posedu koji je privatni, ali nosi ime - Ulica Sime Trojanovića?!

PROČITAJTE JOŠ - Mirijevo: Napravili ulicu na privatnoj parceli?- Inspekcija je izlazila na teren i uvrdila da je reč o privatnom posedu - kaže Miloš Ignjatović, predsednik Opštine Zvezdara. - Razumem i sugrađane iz Ulice Dragoslava Srejovića koji su sada prinuđeni da kruže, ali nemaju pravo da ovuda prolaze. I to moraju da prihvate. Imaju druge pristupne saobraćajnice koje će morati da koriste dok se ne nađe neko rešenje.

Inače, nelegalna gradnja i neažurnost Opštine doveli su do toga da je naselje Mirijevo puno zgrada koje su dobile građevinske dozvole mada puta do njih nema. Ono što žitelji novih naselja nazivaju ulicama i čemu je Opština dala imena, u velikom broju slučajeva su - privatni posedi.


TRAŽE DOGOVOR

SVIMA je u interesu da se poštuje PDR, i da se ove ulice izgrade - kažu stanari iz Dragoslava Srejovića. - Pokušaćemo da razgovaramo sa komšijama, da se dogovorimo. Ljudi su besni, nemoćni.