Cvetne skulpture na Adi Ciganliji

G. N.

12. 03. 2019. u 15:09

Na Savskom jezeru posetioce očekuje atrakcija tokom predstojeće turističke sezone

Цветне скулптуре на Ади Циганлији

Novi simboli biće u blizini kružnog toka

NA SAVSKOM jezeru ovog leta će biti nova atrakcija! Čelnici JP "Ada Ciganlija" raspisali su javnu nabavku za izradu topijarnih skulptura. Oko dva meseca biće potrebno umetnicima da izrade jedinstvene biljne ukrase u obliku vrapca i cveta - simbola Beograda i Savskog jezera.

Zainteresovani ponuđači imaće rok do 18. marta da predlože idejno rešenje nacrta koji su zamislili rukovodioci preduzeća. Zadatak je da se izrade slova od cveća koja bi činila naziv "Ada Ciganlija", ali i velike skulpture cveta na kome će biti vrabac.

- Ovi ukrasi su retki u Srbiji, a u svetu su turistička atrakcija - kažu iz preduzeća. - Sugrađani i gosti prestonice moći će da prave fotografije, čime ćemo dodatno postati prepoznatljivi.

S obzirom na to da je reč o cvetnim aranžmanima, pažljivo oblikovanim, boje odabranih biljaka biće u skladu sa onim koje čine logo preduzeća. Takođe, deo konstrukcije činiće i višegodišnje biljke, kako bi ovaj ukras mogao da opstane i u zimskom periodu.

- Ideja je da se skulpture postave u blizini kružnog toka, tako da posetioci mogu da ih uoče. Međutim, to će zavisiti od rešenja za vodovodnu mrežu za zalivanje - napominju iz "Ade".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Sadjitarius

13.03.2019. 21:04

A kola piče li piče,ne mogu vise ljudi da se rekrairaju kako hoce od silnih automobila.Na Adi je staza postala kao Terazije. Zagađenost ogromna,a to je Beogradjanima jedino utociste gde su mogli malo da pobegnu od smoga i automobila,ali ovima nista nije sveto samo su im pare bitne. Katastrofa sta se radi,katastrofa!!!