PARKING SERVIS: Umanjiće račune za dan

M. S.

utorak, 12. 03. 2019. u 23:45

ПАРКИНГ СЕРВИС: Умањиће рачуне за дан

Građanima će biti nadoknađena šteta Foto I. Marinković

Stanari u ponedeljak nisu mogli da se parkiraju, jer su table sa oznakama zone skinuli predstavnici Opštine Stari grad sa Markom Bastaćem na čelu

VOZAČIMA sa Starog grada koji imaju pretplatnu kartu za parkiranje u ljubičastoj zoni, računi za april biće umanjeni za jedan dan. Kako objašnjavaju u "Parking servisu", razlog tome je što stanari u ponedeljak nisu mogli da se parkiraju, jer su table sa oznakama zone skinuli predstavnici Opštine Stari grad sa Markom Bastaćem na čelu. Oni će, takođe, i tražiti nadoknadu štete. Prvi čovek Starog grada odgovara da su u utorak pokušali da se nadležnima prijave povodom tužbe.

PROČITAJTE JOŠ: PARKING SERVIS: "Ljubičasta zona" nikoga ne remeti

Kako se navodi u dopisu "Parking servisa", budući da građani nisu mogli da vide znak za parking-zonu, većina stanara nije mogla da parkira svoj vozila, jer su njihova parking-mesta zauzeli oni koji ne plaćaju parking.

- Odlučili smo da za 408 korisnika umanjimo račune kako bismo im nadoknadili štetu koju su pretrpeli - kažu u ovom preduzeću. - JKP "Parking servis" pridružiće se krivičnom gonjenju predsednika Opštine Stari grad Marka Bastaća, koje je pokrenuo Sekretarijat za saobraćaj, zbog uništavanja tabli. Ispostavili smo zahtev za nadoknadu štete koju je grad pretrpeo zbog uništavanja tabli.

Prema Bastaćevim rečima, radi lakšeg postupanja po tužbi zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, njegovi saradnici i on u utorak su bezuspešno pokušavali da se prijave nadležnima.

- Šetali su nas od šaltera do šaltera, pa smo odlučili da objavimo imena svih onih koji su demontirali table - kaže Bastać. - Pošto su sa 48 sati zakašnjenja gradske službe utvrdile da im nedostaju 23 table, koje su označavale besmislenu ljubičastu parking-zonu, po nalogu zamenika Gorana Vesića podnete su dve prijave protiv N.N. lica.


DEMONTAŽA

PREDSTAVNICI Opštine Stari grad u subotu su poskidali table koje označavaju ljubičastu parkingzonu. Prema njihovom objašnjenju, oni su to uradili u znak revolta, a kako tvrde, demontaža tabli početak je demontaže sistema.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije