Pucaju zidovi na Kalvariji

S. VIDAČKOVIĆ

petak, 08. 03. 2019. u 15:15

Пуцају зидови на Калварији

Zgrade su počele da tonu / Foto K. Mihajlović

Nema rešenja za stanje objekata u ulicama Milana Uzelca i Marije Bursać u Zemunu. Postoji mogućnost da jedan broj stanara dobije privremeni smeštaj

KATASTROFA na zemunskoj Kalvariji! Ni pet meseci pošto su zgrade u ulicama Milana Uzelca i Marije Bursać počele da tonu i da ugrožavaju stanare, nadležni nisu pronašli način za sanaciju ovog problema! Zidovi svakodnevno pucaju, petospratnice se odvajaju jedna od druge, a stanari sa strahom dočekuju svaki naredni dan. Obraćali su se nadležnim komunalnim službama, slali mejlove Opštini Zemun i Gradu, ali rešenja još nema. Niko nije tačno izmerio koliko su zgrade potonule.

Kako su nam rekli, pre dva dana posetili su ih ljudi iz Opštine koji su rekli da je potrebno formirati tim koji će uraditi projekat sanacije ovih objekata. Takođe, navodno, postoji mogućnost da ugroženi odu u neki privremeni smeštaj.


PROČITAJTE JOŠ: PIROMANI U UGRINOVCIMA: Razbili prozore i bacili molotovljeve koktele u kuću

- Želimo da se ovaj problem što pre reši, a ukoliko bi nas iselili odavde, plašimo se da će se ceo proces odužiti i da ćemo dugo čekati - kažu očajni stanari sa poslednjeg sprata. - Pre dva dana došli su iz Opštine i uverili se koliko smo ugroženi. Svakog dana čujemo kako zidovi "krckaju", budi nas zvuk sličan lomljenju plastike. Krov se, takođe, pomerio, kada pada kiša voda nam ulazi i curi niz zidove.

Reporteri "Novosti" juče su se uverili u alarmantno stanje ovih višespratnica. Prostor ispred zgrade je na nekim mestima obeležen trakom jer postoji opasnost od urušavanja krova.


TENDER ZA SANACIJU NOVOGRADSKE

U TOKU ove godine biće raspisan tender za izvođenje radova na kanalizacionoj i vodovodnoj mreži, kao i na saniranju atmosferskih voda cele Novogradske ulice u Zemunu, najavio je pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović za RTS.

On je istakao da, kada je reč o privatnim objektima, u toku celokupne sanacije u dogovoru sa građanima odlučiće se na koji način će se finansirati njihovo rušenje. Zgrade u ovoj ulici tonu zbog taloženja atmosferskih voda, a delimično i zbog neadekvatnog nadziđivanja.


Komentari (3)

marko

08.03.2019. 15:41

isto je u Centru Beograda ,oko Jug Bogdanove 20 ,sve okolne zgrade iz ulice i "gornje" iz Brankove (ukljucujuci Kozarsku strucnu skolu) ,pucaju ,odvajaju se i klize prema rupi ,gradilista hotela...