POSLE ŠTRAJKA VOZAČA: Smenjen direktor Laste Toni Gajić!

S. B. M.

04. 03. 2019. u 15:35

ПОСЛЕ ШТРАЈКА ВОЗАЧА: Смењен директор Ласте Тони Гајић!

Ilustracija
Foto: A. Stevanović Živković

Direktor Saobraćajnog preduzeća "Lasta" Toni Gajić, smenjen je danas sa te funkcije na sednici Nadzornog odbora, saznaju "Novosti"
DIREKTOR Saobraćajnog preduzeća "Lasta" Toni Gajić, smenjen je danas sa te funkcije na sednici Nadzornog odbora, saznaju "Novosti". Za v.d. direktora imenovan je Vladan Sekulić, dosadašnji izvršni direktor SP Lasta.

Smena je usledila posle situacije u ponedeljak ujutru kada više hiljada
Mladenovčana nije moglo da se preveze do škole i posla, pošto je deo radnika ovog preduzeća stupilo u štrajk. Nijedan polazak od prvih jutarnjih časova nije održan, iako je uprava u nedelju uveče saopštila da štrajka neće biti.

Pročitajte još - Zamrznut štrajk vozača "Laste", sledi normalizacija saobraćaja (FOTO)


- Razlog za razrešenje, sada već bivšeg generalnog direktora, je
neblagovremeno informisanje predsednika i članova nadzornog odbora SP Lasta o stanju u kompaniji kao i neblagovremeno postupanje ka rešavanju problema a po preporuci nadzornog odbora - navode iz Laste.

Situacija sa prevozom stabilizovala se oko 9 sati ujutru, pošto je
postignut dogovor sa zaposlenima koji su štrajkovali glađu da se protest obustavi do petka. Do tada je trebalo da se dogovore oko izmene načina obračuna plata, jer radnici traže da im se ne isplaćuje samo efektiva.

LASTA SE IZVINILA PUTNICIMA

Saobraćajno preduzeće "Lasta" oglasilo se saopštenjem povodom štrajka vozača, kao i smene na čelu te kompanije.

Saopštenje prenosimo u celosti.

Nadzorni odbor SP Lasta, na čelu sa Sašom Milićević, izvinjava se svim našim putnicima, a pogotovu sugrađanima iz Mladenovca, koji su jutros kasnili na posao, fakultet, školu.

Tim povodom održana je sednica nadzornog odbora na kojoj je doneta sledeća odluka:

Razrešava se dužnosti dosadašnji generalni direktor Toni Gajić i imenuje se za v.d. generalnog diretora Vladan Sekulić, dosadašnji izvršni direktor SP Lasta.

Razlog za razrešenje, sada već bivšeg generalnog direktora, je neblagovremeno informisanje predsednika i članova nadzornog odbora SP Lasta o stanju u kompaniji kao i neblagovremeno postupanje ka rešavanju problema a po preporuci nadzornog odbora.

V.d. generalni direktor Vladan Sekulić je odmah pristupio radnim zadacima i ispunjenju obećanja da će SP Lasta do petka, 8. marta, izaći pred zaposlene sa konkretnom ponudom.

Kao primarni zadatak v.d. generalni direktor, Vladan Sekulić će postaviti nove standarde i procedura koje će doprineti bržem razvoju SP Lasta a.d. Beograd.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)