Novi izlaz ka Vojvode Stepe

M. S. - D. V. N.

04. 03. 2019. u 11:23

Нови излаз ка Војводе Степе

Vrednost posla je 22 miliona dinara / Foto N. Fifić

U narednih nekoliko dana treba da bude raspisano deset tendera za značajne radove. Osim spajanja naselja i ulice sa imenom vojvode Stepe, radiće se i rekonstrukcija Sremske i Nušićeve ulice

DIREKCIJA za građevinsko zemljište u narednih nekoliko dana raspisaće deset tendera u vrednosti od 2,3 milijarde dinara. Kako je najavio zamenik gradonačelnika Goran Vesić, među najvažnijim projektima biće saobraćajna veza između naselja Stepa Stepanović i Ulice vojvode Stepe u vrednosti od 22 miliona dinara, rekonstrukcija Sremske, kao i Nušićeve ulice.

Prema Vesićevim rečima, radiće se centar grada, odnosno Nušićeva ulica na potezu od Terazijskog tunela do Terazija u vrednosti od 59 miliona dinara.

- Ulica će biti popločana, sa baštama i bez mogućnosti prolaza za automobile. Počećemo i u rekonstrukciju Sremske ulice, od prolaza ka Zelenom vencu do Knez Mihailove, u vrednosti od 90 miliona dinara - kazao je zamenik gradonačelnika.


PROČITAJTE JOŠ:
POGINUO RADNIK NA ZVEZDARI: Pao na gradilištu sa 20 metara visine

Vesić je najavio i druge radove koji se očekuju:

- Radićemo saobraćajnu vezu između naselja Stepa Stepanovića i Ulice vojvode Stepe. Osim toga, u planu je izgradnja tri trga u opštini Surčin, u naseljima Jakovo, Boljevci i Dobanovci. Svako od ovih naselja imaće uređen trg sa fonatnom. Osim toga, predstoji nam i tender za izgradnju trolejbuske kontaktne mreže u funkciji terminusa u Dunavskoj ulici. Takođe, planirana je izgradnja kontaktne mreže Nemanjina - Gundulićev venac - Cvijićeva - Palata "Albanija", u funkciji ispravljačke stanice.

U narednom periodu u planu je i izgradnja magistralnog vodovoda Barajevo - Beljina - Arapovac, kao i kanalizacija u naselju Kneževac - Kijevo.


BULEVAR PATRIJARHA PAVLA

VESIĆ je podsetio da je prošle godine završena saobraćajnica od Mosta na Adi do Tošinog bunara, kao i izmeštanje korita Topčiderske reke:

- Taj posao je sada pri kraju, a to će omogućiti proširenje Bulevara patrijarha Pavla na četiri trake.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Приступ

04.03.2019. 12:42

Весић не наводи рокове, што би се очекивало. Овако, ово је само памфлет за одржавање пажње, а не озбиљно и одговорно саопштавање информација.

Branko

04.03.2019. 13:35

a spoj bulevara oslobodjenja ka vojvode stepe pored lidla. tu je vecito guzva vesicu strucnjace...

Djordje Labrovic

04.03.2019. 14:23

Onog dana kada ste resili da pravite onoliko naselje, morali ste resiti i pitanje infrastrukture. Tako radi ozbiljna država, pita struku, a ne napravi se, pa onda tražimo resenje, kako ući i izaći iz naselja.