Grad obustavio, Delta se nada

M. S.

25. 02. 2019. u 15:33

Odluka o prekidu procesa izbora partnera za Sava centar. Treba uložiti do 30 miliona evra, tvrde u Kompaniji

Град обуставио, Делта се нада

Velika dvorana Sava centra Foto M. Labudović

SUDBINA najveće kongresne dvorane u prestonici, koja vapi za obnovom, i dalje je neizvesna. I dok će s jedne strane, odbornici imati uvid u informaciju o sprovedenom postupku za izbor partnera za rekonstrukciju i upravljanje Sava centrom, koja obuhvata odluku o obustavi ovog postupka od 5. februara, koju je potpisao gradonačelnik, u "Delta holdingu" su uvereni u pozitivan ishod.

Kako se navodi u infromaciji o ishodu postupka, rešenjem gradonačelnika osnovana je komisija koja se time bavila. U prvoj fazi, finansijskom delu ponude, koja je završena 26. marta prošle godine, "Delta" je bila izabrana kao kvalifikovani partner. U drugoj fazi, čija je stručna ocena biznis plana urađena 19. jula, komisija je konstatovala da je on nepotpun u vezi sa brojem postojećih zaposlenih u Sava centru koji bi bili preuzeti u novoosnovano preduzeće.

- Imajući u vidu navedeni nedostak, ponuda je ocenjena kao neispravna. Komisija je tada preporučila gradonačelniku da donese odluku o obustavi postupka, što je gradonačelnik učinio odlukom od 5. februara ove godine - stoji u obrazloženju.

Ipak, kako su za "Novosti" pre mesec dana istakli, a sada ponovili u kompaniji "Delta holding", pregovori sa Gradom su intenzivni i nadaju se pozitivnom ishodu u narednih mesec dana. "Delta" ostaje pri stavu da je u Sava centar potrebno uložiti između 25 i 30 miliona evra.

ZABRINJAVAJUĆE STANJE

KAKO se navodi u pomenutom dokumentu, trenutno stanje objekta JP "Sava centar" je zabrinjavajuće jer u njega ništa nije ulagano poslednjih 20 godina. U cilju sprečavanja propadanja ovog objekta, za koji se zbog neadekvatnih uslova, sve manje organizacija, kompanija odlučuje za održavanje skupova u njemu, neophodno je uložiti u rekonstrukciju. Takođe, objašnjava se i da u regionu, jedino Sava centar ima mogućnosti da organizuje skupove za više od 6.000 učesnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije