NA liniji 42, koja saobraća od Slavije do Petlovog brda, u ponedeljak po podne, navodno se dogodio incident u kome je učestvovao vozač tog autobusa. Dok čitateljka "Novosti" tvrdi da je šofer putnicima pretio perorezom i izbacio ih na stanici u blizini Opštine Rakovica, nadležni tvrde da ovog incidenta nije bilo.

Beograđanka, koja se javila redakciji, navela je da se na liniji 42, u autobusu koji je sa okretnice u Birčaninovoj krenuo u 17.33 dogodio nesvakidašnji incident:


PROČITAJTE JOŠ:
Nove smene u GSP

- Vozač autobusa je putnicima pretio perorezom, izbacivao ih iz autobusa, psovao ih i unosio im se u lice. Od početka vožnje je vrlo loše vozio, sve moguće rupe na putu je pogodio, a onda je u jednom trenutku uzviknuo: "Ućuti, bre, više", obraćajući se nekom od putnika koji je komentarisao njegovu više nego lošu vožnju. Nakon toga je zaustavio autobus u blizini zgrade Opštine, izašao iz kabine i počeo da viče na putnike da svi izađu napolje, dok je sve vreme u ruci držao perorez - ispričala je čitateljka.

Iz Konzorcijuma privatnih prevoznika "Ariva", navode da njima nikakav incident nije prijavljen.

- Prema navodima našeg vozača, u autobusu je bio jedan mentalno oboleli putnik, koji je sve vreme dovikivao nešto vozaču, dolazio do kabine i vraćao se na sedište. Nema govora da je naš vozač izašao iz kabine i pretio putnicima. To će pokazati i video-nadzor. Taj problematični putnik izašao je kod zgrade Opštne Rakovica, a vozilo je nastavilo svojom trasom - kažu iz "Arive".

Sekretarijat za javni prevoz nije dobio prijavu o navedenom događaju. Kažu i da će ispitati navode i preduzeti adekvatne mere.


PROČITAJTE JOŠ:
Manijak iz tramvaja na lečenju

MANIJAK IZ OBRENOVCA

POSLEDNjI incident u kome je jedan od putnika maltretirao ostale sugrađane koji su bili u prevozu, dogodio se u petak oko 22 sata, na liniji 860 ka Obrenovcu. Naime, muškarac (45) je putnicima pokazivao pornografski sadržaj koji je puštao na svom mobilnom telefonu, a onda i seksualno uznemiravao jednu sugrađanku. Istog dana je uhapšen i saslušan u Osnovnom tužilaštvu u Obrenovcu.