ZBOG velikog problema sa nepostojanjem javnih toaleta za taksiste, Opština Novi Beograd raspisala je javnu nabavku za postavljanje toalet kabina za građane na sedam taksi stajališta. Kako se navodi u obrazloženju, budući da su te lokacije dosta prometne, uvideli su neophodnost nabavke mobilnih toaleta. Zasada nije poznato koliko će novca biti izdvojeno u ove svrhe.

Tako će se mobilni toaleti naći na taksi stajalištima u Bulevaru umetnosti kod centra MZ Akademija, zatim u Nehruovoj kod Doma zdravlja, kao i u Narodnih heroja kod TC "Fontana". Osim ovih lokacija, u planu je postavljanje i u Gandijevoj kod TC Piramida, Omladinskih brigada Blok 70a, Milentija Popovića kod Sava centra i u Jurija Gagarina na uglu sa Dr Ivana Ribara. Firma koja pobedi na tenderu, imaće obavezu da tri puta u toku nedelje servisira toalete i održava ih urednim.

PROČITAJTE I: Taksi prevoz: Tarifa će biti ista za sve


U Udruženju taksista Srbije podržavaju ovu akciju i apeluju i na druge opštine da se priključe, jer kako kažu, stajališta su njihova radna mesta i trebalo bi da imaju uslove za rad.

- U Beogradu ima oko 130 taksi stajališta i na svega desetak postoje toalet kabine - kaže Aleksandar Bjelić predsednik Udruženja taksista Srbije. - Novi Beograd je već postavio na nekoliko lokacija, kao i Zvezdara kod Cvetkove pijace i u Mirijevu. Međutim, to je nedovoljno s obzirom na to da tu provodimo radni dan, a javni toaleti nisu uvek u funkciji ili nisu otvoreni tokom celog dana.

KAZNA ZBOG VOZILA BEZ NADZORA

UKOLIKO taksisti ostave svoje vozilo na stajalištu kako bi potražili toalet, mogu da budu kažnjeni. Zbog ostavljanja automobila bez nadzora, saobraćajni inspektor može da im im napiše kaznu.