OPET pucaju zidovi u Zemunu! Višespratnice u ulicama Marije Bursać 2 i Milana Uzelca 9 na zemunskoj Kalvariji ponovo tonu, temelj se sleže, pukotine se šire, a krov prokišnjava. Prema rečima ogorčenih stanara, koji su letos preživeli pravu dramu kada su se njihove zgrade slegle desetak centimetara za samo dva meseca, situacija ni sada nije bolja.

Pročitajte još: Oslobođeni okrivljeni za nesreću na zemunskoj Kalvariji

- Od septembra do Nove godine nismo čuli pucketanje zidova, nije bilo oštećenja, pa smo pomislili da je najgore prošlo - kaže Mirjana Devčić koja živi na petom spratu. - Međutim, od početka januara počelo je da nam prokišnjava, rupe se šire, cigle se razdvajaju i u drugim stanovima. Strah nas je jer se niko od nadležnih ni letos nije zainteresovao za naš slučaj.

U dvema ugroženim zgradama ima oko 120 stanova, a pukotina je svakim danom više. U drugim stanovima grede su se odvojile od zida, a negde su rupe tolike da iz maltera viri izolacija. Zid jedne višespratnice još letos je počeo da se pomera ka drugoj zgradi, i to do danas nije prestalo.

- Stručnjaci iz Gradskog zavoda za veštačenje ranije su utvrdili da se sve ovo dešava jer niko ne čisti zapušenu kišnu kanalizaciju, koja ne može da primi velike količine vode - kažu stanari. - Ali, osim njih i radnika "Vodovoda", koji su došli u septembru i očistili odvode za kišnicu, niko od nadležnih se nije pojavio, iako smo se obraćali opštinskim čelnicima.

OTPADA FASADA

OSIM sleganja temelja, sa ovih zemunskih zgrada povremeno otpada fasada. Delovi maltera padaju tik ispred ulaza, što predstavlja dodatnu opasnost za sve stanare.