Beogradski vrtići dobijaju 200 zaposlenih

B. B.

01. 02. 2019. u 17:45

Београдски вртићи добијају 200 запослених

Oko 5.000 vaspitača prima platu u PU ,foto Depositphotos

Vlada Srbije odobrila prijem kadra u predškolske ustanove. Najviše radnih mesta u Rakovici, najmanje u Barajevu

PREDŠKOLSKE ustanove primiće 200 zaposlenih u stalni radni odnos, najavio je Slavko Gak, sekretar za obrazovanje i dečiju zaštitu. "Zeleno svetlo" za dobijanje radne knjižice je, nakon zahteva Sekretarijata za obrazovanje i dečiju zaštitu, dala Komisija za davanje saglasnosti za novo zapošljavanje Vlade Srbije.

Prema rečima Gaka, sada će moći da se popune mesta koja su, uglavnom, zbog prirodnog odliva zaposlenih nedostajala, a prijem u stalni radni odnos je zabranjen. On je izrazio zahvalnost Vladi Srbije što je potvrdila zahtev Grada i odobrila zapošljavanje.

PROČITAJTE JOŠ - U vrtićima 13 odsto veće plate


- Otvaramo 201 mesto, od čega su dve trećine pozicije za visokoobrazovane kadrove i ovim talasom zaposlenja u vrtićima ćemo u velikoj meri zadovoljiti potrebe za kadrovima u svim ustanovama - istakao je Gak. - Važno nam je da ne stanemo sa stvaranjem najboljih mogućih uslova za rad u vrtićima i nakon povećanja plata zaposlenih, povećanje broja zaposlenih je bilo sledeći najvažniji korak.

On je precizirao da će predškolske ustanove dobiti povećanje broja ljudi u skladu sa iskazanim potrebama i u skladu sa Odlukom o maksimalnom broju zaposlenih. Ustanove koje su dostigle "limit" u pogledu kadrova, nisu imale pravo da traže odobrenje za dodatne zaposlene. Najviše novih radnih mesta odobreno je predškolskim ustanovama - Rakovica - 29, Savski venac - 27 i Stari grad - 22, a najmanje Barajevu - 2.

U predškolskim ustanovama je zaposleno ukupno oko 9.000 ljudi, a vaspitači čine 64 odsto kadra i ima ih oko 5.000.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije