Groblje za ljubimce

M. S.

nedelja, 27. 01. 2019. u 22:15

Гробље за љубимце

Predviđeno je oko 2.300 grobnih mesta za mezimce

Projekat za gradnju konačišta za životinje

URBANISTIČKI projekat za izgradnju dugoočekivanog groblja za kućne ljubimce u bloku 51 na Bežanijskoj kosi je potvrđen nakon javnog uvida, što je bio jedan od preduslova da se nastavi sa daljim postupkom. Ukoliko ne bude odlaganja, do kraja godine može se očekivati izrada tehničke dokumentacije i izbor izvođača radova.

Počivalište za kućne ljubimce prostiraće se na parceli od 1,5 hektara između auto-puta i Ulice Marka Čelebonovića, a na groblje će se ulaziti iz Ulice Surčinski put.

Pročitajte još: Gradski urbanista: Beograd dobija groblje za kućne ljubimce

Projekat je izradio Saobraćajni institut CIP, a prema njemu kompleks će biti podeljen u tri celine, administrativnu, zonu za sahranjivanje i poslednju gde će biti smešten objekat za upravljanje leševima.

Na najvećoj površini nalaziće se klasična grobna mesta, oko 1.500, a ostatak je predviđen za urne, oko 800 mesta. I uginuli stanovnici Beogradskog zoološkog vrta dobiće poseban odeljak na ovom groblju. Predviđen je svojevrstan spomen-park, kako bi ove životinje bile sačuvane od zaborava. Osim toga, predviđen su i rozarijumi i kolumbarijumi, krematorijumi.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Leštanci

28.01.2019. 17:59

Bravo za pseću mafiju!!!! Uspeli su da dobiju groblje za svoje ljubimce. A šta će gradjani dva najveća naselja grada Beograda, Kaludjerica i Leštane? Gde da sahranjuju svoje najmilije, kad već više od dvadeset godina na postojećim grobljima nema mesta? Zagovornici džukela verovatno misle pa tu je Dunav, bacite ih u Dunav, kao fašisti 1942. godine u Vojvodinu. Važni su psi!!! A posebno poruka gradskom sekretarijatu nadležanom za ovaj problem: Zar Vas nije sramota? Imate li savesti? Ne! To nemate

Beban

29.01.2019. 07:06

@Leštanci - Sto da se ne napravi groblje za ljubimce? Puni ste mrznje , kako prema zivotinjama ,tako i prema ljudima verovatno?

Glas razuma

29.01.2019. 20:11

@Leštanci - Stanovnici Kaluđerice i Leštana nigde u svetu ne bi dobili groblje nego rušenje kuća i to o njihovom trošku i dugogodišnju robiju zbog bespravne gradnje. Za one koje umru u zatvoru, posoje groblja u Mitrovici i Zabeli.

Stevan, Leštane

30.01.2019. 12:09

@Leštanci - "Glas razuma" slab ti je razum. Lako je rušiti tudje kuće kao i bombardovanje nadužnih gradjana, što je u tvojoj svesti. Pre svega, te bespravno gradjene kuće su gradjane zbog takvih kao što si ti. Sediš u udubnom stanu koji su tvoji roditelji ili ti dobili od države, pa ste posle za sitne pare kupili, a dozvole za gradnju niste davali iako su ljudi tražili. Čitavu infrastrukturu su gradjani gradili o svom trošku, pa stoga sada se i legalizuju kuće koje bi ti da rušiš.I groblja ćemo izgraditi.