Zelenilo Beograd: Ne parkirajte vozila ispod stabala opterećenih snegom

Beta

24. 01. 2019. u 17:45

Зеленило Београд: Не паркирајте возила испод стабала оптерећених снегом

Foto: Arhiva VN

Javno komunalno preduzeće "Zelenilo-Beograd" apelovalo je danas na sugrađane da zbog opasnosti od pucanja grana opterećenih snegom, vode računa na kojim mestima parkiraju vozila

Javno komunalno preduzeće "Zelenilo-Beograd" apelovalo je danas na sugrađane da zbog opasnosti od pucanja grana opterećenih snegom, vode računa na kojim mestima parkiraju vozila.

To preduzeće je navelo, da je Republički hidrometeorološki zavod za naredna tri dana najavio nove snežne padavine i povećanje snežnog pokrivača u Beogradu za 25 do 30 santimetara.

"Ovom prilikom pozivamo građane da svoje automobile, ukoliko je to moguće, ne parkiraju u zonama ispod četinara, kao ni ispod listopadnih stabala koja još uvek nisu odbacila sve listove, jer postoji mogućnost da se od težine snega grane na stablima prelome i izazovu štetu na automobilima", saopštilo je "Zelenilo-Beograd".

PROČITAJTE JOŠ: "Zelenilu Beograd" stiglo 45 zahteva za odštetu

Dodali su da će ukoliko dođe do oštećenja vozila usled snegoloma stabala sa javnih zelenih površina, a koje su u sistemu održavanja "Zelenila", da će štetu nadoknaditi po ustaljenoj proceduri.

Beograđani mogu da prijave slučajeve oborenih, prelomljenih ili oštećenih stabala Centru za informisanje JKP "Zelenilo-Beograd" radnim danom od 7.30 do 15.30 časova na tel. 011/2630-506, a posle tog vremena dežurnoj službi JKP "Zelenilo – Beograd", na telefon 011/2650-683.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije