KOMPANIJA CarGo dostavila je medijima dopis kojim optužuju Aleksandra Bjelića, predsednika Saveza udruženja taksista Srbije. Prema njihovim navodima, on je koordinirao radom pet državnih i gradskih organa u nelegalnim noćnim akcijama protiv njihovih vozača.

Dok pozivaju nadležne da "ispitaju ko je dao ovlašćenje šefu taksi kartela Aleksandru Bjeliću da bude na čelu saobraćajaca, komunalnih policajaca i inspektora u akcijama oduzimanja automobila", Bjelić odgovara da napad ima političku pozadinu i da već sa advokatima sprema krivične prijave.


PROČITAJTE JOŠ:
I taksi udruženja će biti kažnjena

- Ko je zapravo Aleksandar Bjelić, čovek koji se predstavlja kao predsednik Saveza udruženja taksista Srbije, i da li je šef taksi mafije dobio i zvaničnu javnu funkciju? - pitaju se iz kompanije CarGo. - Ističemo da Bjelić ima tri prijave, čije uručenje izbegava tako što je naveo fiktivnu adresu stanovanja. Osim toga, nije plaćao poreze i bio je u blokadi više od dve godine, čak 769 dana.Bjelić nema legitimitet, ni bilo kakvo zakonsko pravo da rukovodi radom državnih organa. Iz tog razloga nećemo se dogovarati sa taksi kartelom van očiju javnosti, kako nam je ponuđeno.

Navode da su na strani građana, od kojih su, tvrde, dobili veliku podršku i obećanje da će izaći na ulice. Međutim, zasada će, kažu, probati da se bore kroz institucije, jer još veruju u pravosuđe.

Pozadina ozbiljnih optužbi je politička, tvrdi Aleksandar Bijelić, koji je iznenađen ovakvim ličnim napadom.

- Čim pozivaju građane da izađu na ulicu, jasno je da su dobili podršku onih koji su protiv ove vlasti - ističe Bjelić. - Da li ja imam neke prijave i da li sam platio porez, to ćemo lako dokazati na sudu. Sve svoje obaveze izmirujem na vreme i niti rukovodim, niti imam upliva u rukovođenje radom državnih organa. Od 1. februara, CarGo će poslovati nelegalno, jer nisu našli način da se prilagode izmenama Zakona o prevozu putnika, i zato ovo rade. A moju legitimnost potvrđuju svi pečati koji se nalaze u Savezu i potpisi svih taksi udruženja iz cele Srbije.

Aleksandar Bjelić


PROČITAJTE JOŠ:
Automobili potiskuju ljude

U 2018. NAPISANO 957 KAZNI

KAO dokaz da taksisti nisu izuzeti iz sprovođenja zakona, Bjelić navodi da je u 2018. godini saobraćajna inspekcija napisala 957 kazni regularnim taksistima, da su kažnjena 134 nelegalna prevoznika, da je privremeno oduzeto devet vozila, kao i da je 88 predmeta Komunalna policija prosledila Saobraćajnoj inspekciji. Kaže i da je zbog dugovanja za poreze, 200 taksista ostalo bez dozvole.