Školama 2.200 tablet-računara

B. BORISAVLjEVIĆ

19. 01. 2019. u 23:59

Школама 2.200 таблет-рачунара

Roditelji će imati bolji uvid u rezultate dece /

Gradski sekretarijat obnovio kompjutersku opremu u obrazovnim ustanovama. Za nabavku u 50 osnovnih i 23 srednje dato 42,9 miliona

OSNOVNE i srednje škole u prestonici, kao "novogodišnji poklon", dobile su tablet-računare. Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu, kupio je 2.200 tableta, od kojih je 1.545 namenjeno osnovcima, a 655 za srednje škole. Za nabavku ove elektronske opreme u 50 osnovnih i 23 srednje škole, iz gradske kase je izdvojeno 42,9 miliona dinara.

Pročitajte još: Kompjuteri za 88, oprema u 35 škola

Tablet-računare dobile su škole koje su uvele elektronske dnevnike. U većini obrazovnih ustanova u prestonci, obuhvaćenih projektom digitalizacije, od Nove godine elektronski dnevnici su, osim nastavnicima i direktorima škola, dostupni i roditeljima. Oprema koju je Grad kupio samo će doprineti još boljoj primeni novina u praksi.

- Tablete koje smo dobili od Grada podelili smo razrednim starešinama - kaže Miomir Dragaš, direktor OŠ "Ivan Goran Kovačić". - Kod nas elektornski dnevnik postoji već nekoliko godina, a dosadašnja iskustva u radu su pokazala da je to bio pravi potez. Iako se sumnjalo da će, zbog uvođenja elektronskih dnevnika, roditelji ređe dolaziti u školu da se raspituju o uspehu i izostancima deteta, naša praksa pokazuje suprotno.

Roditelji đaka, čije škole se nalaze u projektu "E dnevnika" su krajem prošle godine dobili šifre, pomoću kojih mogu u svakom trenutku da pogledaju šta je sve zapisano u dnevniku o njihovom detetu. Osim ocena, mamama i tatama su dostupni i broj opravdanih i neopravdanih izostanaka, angažovanja na času i druge sugestije ili primedbe nastavnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije