Majstori uskoro kupe alat iz Skadarlije!

A. Z. K.

17. 01. 2019. u 23:59

Radovi u čuvenoj boemskoj četvrti biće završeni za nedelju dana. Postavljena je kaldrma na delovima na kojima se nekad nalazio asfalt

Мајстори ускоро купе алат из Скадарлије!

Foto V. Danilov

OČEKUJE se da će treća, odnosno poslednja faza rekonstrukcije Skadarlije, koja je započeta u oktobru, biti završena za sedam dana. Osim Skadarske, sređene su i bočne ulice, pa je, tako, deo Strahinjića bana pretvoren u pešačku zonu. Osim ulepšavanja, u "boemskoj četvrti" zamenjene su vodovodne i kanalizacione cevi, ali su izvršene i neophodne intervencije na toplovodu. Postavljena je kaldrma na delovima na kojima se nekad nalazio asfalt.

- Zbog nepovoljnih vremenskih uslova nismo uspeli da ispoštujemo rok završetka radova koji je bio najavljen za Novu godinu. Ako nas bude poslužilo lepo vreme, radovi će biti gotovi za sedam dana - kaže Stojan Nikolić iz "Invest gradnje", koja izvodi radove.

Radnici su u sredu popločavali ulaz u Skadarsku ulicu iz Bulevara despota Stefana, a ostalo je još da se odrade i završni radovi u delu Ulice Strahinjića bana čime će rekonstrukcija biti završena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije