RADNICI Javnog komunalnog preduzeća u Obrenovcu u ponedeljak su uklonili uznemirijuće simbole sekte "Kefo zote" u naselju Zabrežje, koje su neposredno pred Novu godinu iscrtali mladić i devojka koji su učestvovali u brutalnom ritualu ubijanja psa, posle čega su uhapšeni.

Po nalogu predsednika Opštine Obrenovac Miroslava Čučkovića, komunalci su uz pomoć specijalne mašine uklonili tragove crvenog spreja iz dvorišta Tehničke škole i sa spomenika kod Gerontološkog centra, koji su asocirali na satanizam.

- Dokaz koliko pojedinac može da nanese štete svom gradu je upravo ovaj čin - rekao je Čučković. - Jedna osoba, koja je privedena pravdi, išarala je kompletno dvorište srednje škole, Ulicu kralja Petra Prvog i niz spomenika po Obrenovcu i mi smo krenuli u akciju uklanjanja tih grafita i nenormalnih simbola. Nismo ranije mogli pokrenuti akciju zbog loših vremenskih uslova.

PROČITAJTE JOŠ - UŽAS U OBRENOVCU: Sekta brutalno ubila psa, oglasio se i Stefanović (VIDEO)

Prema rečima direktorke Tehničke škole Rajke Babić, oko Nove godine osoblje ove obrazovne ustanove primetilo je ižvrljane površine, a da su tek posle reakcija na internetu shvatili da je reč o satanističkim simbolima.

- Škola je dobro obezbeđena, ali ovaj problem se dogodio posle nastave - rekla je direktorka Babić. - U 20.00 se zaključavaju kapije i škola. Imamo visoku ogradu, ali pojedinci i dalje nalaze način da uđu u dvorište. Možda ne bismo ni zapazili te grafite da nam putem društvenih mreža nije skrenuta pažnja na to kako oni izgledaju.

MLADI POD NADZOROM

- NAŠ Savet za brigu o mladima i deci nastaviće rad i pomno će pratiti aktivnosti učenika - rekao je Čučković. - Ovaj čin je napravila punoletna osoba, ali je važno da se mlade generacije prate i budu pod nadzorom stručnjaka, Centra za socijalni rad, nastavnika, pedagoga i roditelja.