Kazne za glumce iz Petra Kočića

B. B. - S. B. M.

11. 01. 2019. u 11:59

Казне за глумце из Петра Кочића

OŠ "Petar Kočić"

Ministarstvo prosvete reagovalo povodom snimka vršnjačkog nasilja iz zemunske škole. Sedmaci su nastavnicima i roditeljima rekli da je reč o - šali. Ministar Šarčević: Šala ili ne, roditeljima prekršajne prijave!

SNIMAK vršnjačkog nasilja iz OŠ "Petar Kočić" u Zemunu, koji se nedavno pojavio na društvenoj mreži "Jutjub", uznemirio je nastavnike ove ustanove i roditelje učenika koji je pohađaju. Iako se ispostavilo da je reč o šali, reagovale su sve nadležne institucije.

Na video-zapisu vidi se kako jedan osnovac obara drugog na pod i počinje da ga udara. Šutira ga dok ovaj leži na podu toaleta i viče: "Nemoj". Ostali se smeju i snimaju mobilnim telefonom. Drugi deo snimka prikazuje "nasilnika" koji u učionici, pred drugim đacima, ponovo obara istog učenika na pod. Čak uzima i stolicu koju podiže uz reči: "Hoćeš da te ubijem sad?"


PROČITAJTE JOŠ: OMLADINSKE ZADRUGE: Lopata u ruke, pa 2.000 dinara u džep

Iz Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu navode da je njih direktor škole OŠ "Petar Kočić" iz Zemuna obavestio da su četvorica učenika sedmog razreda u prostorijama škole mobilnim telefonom snimala nasilne scene.

- O tome su odmah obavešteni roditelji učenika i obavljeni su razgovori sa decom i roditeljima. U razgovoru, deca su navela da se radilo o šali, ali je, uprkos tome, škola hitno sazvala sastanak tima za zaštitu učenika od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, i o događaju obavestila policiju koja sada utvrđuje okolnosti pod kojima je snimak nastao.

Povodom snimka navodnog vršnjačkog nasilja oglasilo se Ministarstvo prosvete. Kako kažu, direktoru je naloženo da pokrene disciplinski postupak protiv svih učenika koji se vide na snimku, kao i onih koji su to posmatrali i snimali. Ministar Šarčević je naložio i direktoru škole da se obrati policiji, kako bi bile podnete prekršajne prijave protiv roditelja učenika.


Učesnici incidenta su sankcionisani Foto Printscreen Youtube

- Ukoliko se nasilje dogodilo, svi odgovorni će snositi posledice. Međutim, i ukoliko su učenici fingirali nasilje, to je jednako ozbiljna situacija, i roditelji će morati da preuzmu odgovornost za to - rekao je Šarčević.


PROČITAJTE JOŠ: U Zabrežju ispisani satanistički grafiti

NAPAD ZBOG GRAFITA

POSLEDNjI slučaj vršnjačkog nasilja dogodio se početkom decembra na Voždovcu. Dvojica učenika četvrte godine Dvanaeste beogradske gimnazije, u Ulici vojvode Stepe na Voždovcu, povređena su 6. decembra ispred škole. Njih je napala grupa od petorice, šestorice mladića, bivših učenika ove gimnazije. Povod za napad su, navodno, bili prekrečeni grafiti o Crvenoj zvezdi.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

осуда

11.01.2019. 14:45

То, по џепу и да се коначно направи разлика између нормалних и цивилизованих, и дивљака без контроле.

Milorad

11.01.2019. 16:01

Ma kazna babama i dedama, komšijama i stričevima. Deca se šalila a dokonjaci od muve prave magarca.