Član Predsedništva SNS-a Goran Vesić izjavio je da od izjave bivšeg gradonačenika Dragana Đilasa da u vreme kada je on bio na čelu grada nijedna linija gradskog prevoza nije skraćena "veću laž nikada nije čuo", jer izgleda stvarno misli da su svi zaboravili saobraćajni kolaps 2012, 2011. i 2009. u vreme snežnih padavina.

"Đilas stvarno misli da smo zaboravili 2012, 2011. i 2009. kada je za vreme snežnih padavina bio haos u Beogradu, baš u vreme kada je ovaj lopov bio gradonačelnik", rekao je u izjavi za Tanjug Vesić, ocenivši da se, iako se odavno zna da je Đilas "najveći lopov u srpskoj politici", od večeras zna da je i "najveći licemer i lažov".

Vesić je naveo da je Đilas zaboravio kako se 11. decembra izvinjavao građanima zbog kolapsa u javnom prevozu, kako ih je pozivao 2012. da čiste sneg jer gradske službe to nisu bile u stanju da urade, pa je bacio 11.000 dnevnica za ljude koji sneg nisu očistili a polomili su skoro 3.000 lopata.

"Da li se Đilas seća 2011. godine kada je zbog njegove nesposobnosti da očisti Grad policija obustavila saobraćaj na autoputu kroz Grad i preusmerila automobile na obilaznicu na kojoj je došlo do kolapsa. Za vreme vlasti tog nesposobnog lopova zatvoren je bio autoput za saobraćaj što se nije desilo nikada od kako je sagrađen. Te 2011. godine za vreme snežnih padavina tom nesposobnjakoviću se desilo da se zaledi čitav Brankov most, pa je bilo više desetina udesa na 500 metara, Požeškom ulicom nije moglo da se prođe kao ni Košutnjakom, Surčin je bio odsečen od Beograda kao i naselja Padinska skela, Vrbovski, Zrenjaninski put, Jabučki rit, a bile su blokirane okretnice u Čingrijinoj, nisu radile linije javnog prevoza prema Učiteljskom naselju i Medakoviću", naveo je Vesić.

Pročitajte još - Vesić: Sve ulice prvog prioriteta očišćene, javni prevoz u punom kapacitetu

On je podsetio i da je Đilas "zaboravio kako je sa svojim bahatim saradnicima pretio načelniku Zimske službe i vozačima Beograd puta da će da ih hapsi jer nisu dovoljno spustili raonike".

"Te 2011. godine preko 70 linija gradskog prevoza je bilo otkazano i to je najveći kolaps javnog prevoza u Beogradu a trole su presumeravane. Đilas stvarno misli da smo zaboravili da je dok je bio gradonačelnik ukinuo zimske i letnje gume u GSP i naterao gradskog prevoznika da kupi MS, univerzalne gume. Sve to Đilas zna, ali misli da smo zaboravili. Mi nismo. Ali kakav bednik mora da bude čovek koji se raduje snegu i tome da je neka trolejbuska linija morala da bude skraćena zbog nevremena. Ove laži koje je Đilas večeras izgovorio najbolje govore kako on vidi politiku i svoju bolesnu želju da se vrati na vlast. Lažima i prizivanjem nesreće", rekao je Vesić.