PODELOM božićnih paketića najmlađima u kripti Hrama Svetog Save, sinoć je po drugi put svečano otvorena manifestacija "Božićno seoce kod Hrama". Posetioci su imali priliku potom da uživaju u koncertu Sanje Ilića i "Balkanike", ali i da se ugreju kuvanim vinom i drugom đakonijama koje su dostupne na platou.

Pročitajte još: SPREMAN BOGAT PROGRAM: Božićno seoce ispred Hrama!

Darivanje mališana ove godine omogućilo je Versko dobrotvorno starateljstvo, u saradnji sa Hramom Svetog Save. Njegova svetost patrijarh Irinej, lično je uručio paketiće i deci sa posebnim potrebama, kao i štićenicima Doma za nezbrinutu decu u Zvečanskoj.

- Ovi paketići su samo simbol darova koje nam daje Gospod, a najveći dar Božića jeste rođenje Sina Božjeg - rekao je patrijarh. - Blagost mi je što mogu da pozdravim sve vas uoči najvećeg praznika. Ovi pokloni su sitnica, ali znak ljubavi Crkve naše i svetog pravoslavlja. Želim vam da uzrastete, porastete i budete dobri svojim roditeljima, da ih poštujete i volite kao što oni vole vas i čine sve da vam ostvare želje.

Svečanosti su prisustvovali i članovi inkluzivnog hora "Iskon" iz Novog Sada. Oni su pesmom iskazali zahvalnost i raznežili prisutne mališane i njihove roditelje.

Nakon darivanja, Irinej je na platou pozdravio veliki broj okupljenih sugrađana i pozvao na zajedničku molitvu za mir, ljubav i slogu. Nastupio je i Reprezentativni orkestar Garde Vojske Srbije i Policije.

"Božićno seoce" trajaće do 28. januara.


LOMLjENjE ČESNICE U PONEDELjAK

TOKOM trajanja manifestacije biće organizovano više pozorišnih predstava, koncerata, izložba i projekcija filmova. Na Božić, 7. januara, u 11.30, ispred Hrama Svetog Save, lomiće se česnica, dok će za doček Nove godine biti organizovan i vatromet.


Ispred Hrama Svetog Save nastupiće mnogobrojni muzičari, među kojima su Sergej Ćetković, Aleksandra Radović, Jelena Tomašević, Vlado Georgiev, Lena Kovačević, Dušan Svilar, "Neverne bebe" i drugi.