MANIFESTACIJA "Božićno seoce" ispred Hrama Svetog Save počinje u petak veče i trajaće do 28. januara, a posetioci će imati prilike da uživaju u koncertima, predstavama, izložbama i filmovima. Ovaj praznični događaj svečano će otvoriti Njegovo preosveštenstvo patrijarh Srpske pravoslavne crkve gospodin Irinej, koji će u 18.00 deci podeliti paketiće, posle čega će nastupiti Reprezentativni orkestar Policije Republike Srbije. Od 20.00 publiku će zabavljati Sanja Ilić i "Balkanika".

Najmlađi će se subote od 17.00 zabaviti uz dečji hor "Vrapčići" i hor "Orlići", a u 20.00 na binu izlazi Lena Kovačević. Na Badnje veče, u nedelju od 16.00 biće organizovano paljenje badnjaka, a u 19.00 posetioce će uveseljavati Snežana Đurišić, Marinko, Nikola i Marko Rokvić u pratnji orkestra RTS.

Pročitajte još - Božićno seoce kod Hrama Svetog Save od 4. januara

Na Božić, u 11.30 lomiće se česnica na platou ispred Hrama, u organizaciji Unije pekara Srbije. Svakog dana tokom trajanja ove manifestacije, posetioci će moći da uživaju u koncertima, nastupima folklornih ansambala, duhovnoj muzici, izložbama, predstavama i filmovima. Pevači Aleksandra Radović, Sergej Ćetković, Vlado Georgiev i Dušan Svilar nastupiće 10. januara od 20.00, a dan posle u isto vreme na bini ispred Hrama pevaće Viki Miljković i Sanja Đorđević.

Za doček Nove godine po julijanskom kalendaru, osim muzičkog programa, biće priređen i vatromet. U okviru Svetosavske akademije, biće odigrana predstava o prvom srpskom prosvetitelju. Unutar drvenih kućica na platou prodavaće se suveniri, slatkiši i božićni ukrasi, a deca će moći da uživaju u vožnji fijakerom oko Hrama.

RASPEVANA JELKA

PREKOPUTA bine na kojoj će se održavati koncerti postavljena je "raspevana" jelka. Ispod ukrašenog drvceta deca iz osnovnih i srednjih škola svakodnevno će izvoditi božićne i novogodišnje pesme.