NAREDNE godine stižu nam dva serijala autora Radoša Bajića, kroz čije će se priče predstaviti i grad Beograd. Povodom predstojećih snimanja, u petak je u Skupštini grada gradonačelnik srpske prestonice prof. dr Zoran Radojičić ugostio proslavljenog glumca, reditelja i scenaristu, kao i predstavnike njegove produkcijske kuće "Kontrast studios". Tom prilikom Bajić je otkrio da uz drugi ciklus komedije "Psi laju, vetar nosi", radi i na seriji "Preživeti Beograd".

- Prva će se emitovati na RTS, a drugu radimo za Pink. Tema igranog programa "Preživeti Beograd" je radost i optimizam, te nova životna iskušenja i spoznaja glavnog grada. U središtu priče su studentkinje koje dolaze iz unutrašnjosti da ovde studiraju. Taj njihov doživljaj metropole i svega što ona nudi biće prikazan kroz 20 epizoda. Radiće se po dramskom tekstu Đorđa Milosavljevića, dok će režiser biti Đorđe Stanimirović. Predgrađe i obodi prestonice već se obrađuju u serijalu "Psi laju, vetar nosi" rediteljke Jelene Bajić Jocić - istakao je Radoš.

Pročitajte još - Radoš Bajić: Pobrkali smo lončiće, i u selu, i u gradu

Radojičić je izrazio zadovoljstvo zbog prilike da ugosti reditelja i njegov tim.

- Razgovarali smo o projektima koje ova kuća planira da realizuje u narednom periodu. Za mene kao gradonačelnika, ali i za naš Beograd, izuzetno je značajno da se život grada i sugrađana analizira kroz umetnički pristup. To je još jedan način kako možemo da dobijemo odgovor na pitanje kako on da postane lepši i bolji - rekao je Radojičić.

On je dodao da najavljeni serijali mogu sa sobom da nose i "skrivene" poruke i kritike, te da se tako ukazuje na određene probleme ili nedostatke. Događaju je prisustvovao i vršilac dužnosti sekretara za kulturu Ivan Karl.