UČENICI četvrtog razreda gimnazije "Patrijarh Pavle" iz Rakovice bili su gosti naše redakcije protekle nedelje, gde su se upoznali sa svakodnevnim radom novinara. U šetnji kroz našu kuću, maturanti su se upoznali sa istorijatom "Novosti", videli kako se prelamaju strane, pišu i lektorišu tekstovi i kako se prave i obrađuju fotografije.

Pročitajte još: STUDENTI FPN U POSETI NAŠOJ REDAKCIJI: Želimo da "Novosti" ovakve i ostanu

Njihova profesorka istorije Svetlana Hofman Keser odabrala je našu redakciju u okviru gimnazijskih "ambijantalnih dana", kada svaki profesor vodi učenike u neku medijsku kuću, muzej, bioskop.

- Dobar deo naših učenika želi da se bavi novinarstvom, iako ne znaju koliko je to u stvari teško - kaže profesorka Hofman Keser. - Većina njih misli da se tu rade svakodnevni skandali, afere, kao sa filmova. Dovela sam ih u "Novosti" da vide šta je novinarstvo i šta je stvarni život.

Maturantkinja Jovana Kostić (18) kaže da se u njenoj porodici naš list redovno čita, od prve do poslednje strane. Ističe da voli sve tekstove, od sporta do ekonomije, jedino hroniku preskače.

- Hronika mi pokvari raspoloženje, pa te strane ne čitam - kaže Jovana. - Oduševljena sam vašom redakcijom, drago mi je što sam videla dosta mladih ljudi. Uvek ste u toku, što je najbitnije, a ne bavite se vulgarnostima.


RADOZNALI

U POSETI "Novostima" bili su i Dunja Stanković, Mina Ilić, Vladimir Durković, Milica Pleskonjić, Dunja Stojković, Olga Lazić, Aleksa Radovanović, Marija Mečaravić, Aleksandra Ćirić, Jovana Kostić i Isidora Rađenović. Kako su nam uglas rekli, osetili su čar redakcijskog života, a pojedini već zamišljaju sebe kao novinare.