CENTRALNE gradske saobraćajnice koje spadaju pod ulice prvog i drugog prioriteta potpuno su očišćene od snežnih nanosa. Međutim, problem su neočišćeni trotoari i staze, ali i autobuska stajališta širom prestonice, koja su i dalje pod ledom.

- Ovo je strašno, niko ispred ulaza nije očistio, a i oni što su čistili sneg samo su prebacili sa jedne strane na drugu, i napravili klizalište - kaže sugrađanka Vukica R.

Slična situacija sa zaleđenim trotoarima je i u prigradskim opštinama Mladenovac, Sopot i Grocka. Iako su glavne saobraćajnice kroz sva naselja na teritorijama ovih lokalnih samouprava čiste i prohodne, ledenice i klizave staze su na svakom koraku.

Pročitajte još - ZIMA U PRESTONICI: Problem zaleđene staze

Mališani i đaci iz Padinske skele do škole mogu i na sankama, jer su prilazi potpuno zaleđeni. Takođe, školski autobus koji prevozi decu iz Leštana u Kaluđericu umesto dosadašnje ustaljene trase, od ponedeljka saobraća Smederevskim putem. Problema sa otežanim prilazima imali su i radnici JKP "Gradska čistoća", koji od početka snežnih padavina neprestano rade na uklanjanju snega i leda, kao i na odnošenju smeća.

- U ulicama u kojima nije moguće prići kamionima, naši radnici smeće iz kontejnera prazne i ručno, pošto najpre oslobode te sudove iz okova snega i leda - ističe Marko Popadić, direktor JKP "Gradska čistoća". - Radnici su često prinuđeni i da pune kontejnere izguraju uz strme ulice do kamiona kako bi ih ispraznili.

NEOČIŠĆENO IAKO PRETE KAZNE

IAKO za neočišćene staze ispred višespratnica i privatnih kuća preti kazna od 5.000 dinara, mnogi sugrađani se nisu obazirali na to. Preduzetnici su bili ažurniji, pa su uglavnom očistili ispred svojih lokala, jer u suprotnom im sledi kazna od 25.000 dinara.