BEOGRAD - D. B. (1), koju vaspitačice iz vrtića u Vrčinu u ponedeljak nisu mogle da probude i koja je prebačena u Institut za majku i dete, preminula je u utorak u 16.15 časova, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

"U toku popodneva je nastupilo pogoršanje opšteg stanja i mere reanimacije nisu dale uspeha. Smrtni ishod nastupio je u 16.15 sati", saopštio je Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije "Dr Vukan Čupić" na Novom Beogradu. Kako se navodi, planirana je sudska obdukcija.

Iz Instituta je ranije saopšteno da je u toku dana zbog srčanog zastoja u dva navrata beba reanimirana na Odeljenju intenzivne nege Pedijatrijske klinike i da je opšte zdravstveno stanje veoma teško.

Pročitajte još - Reanimirana beba i dalje u teškom stanju

Takođe je navedeno da urađene toksikološke analize ne ukazuju na mogući uzrok srčanog zaostaja tokom spavanja u vrtiću.

Dete staro 12,5 meseci, koje prilikom buđenja u vrtiću u Vrčinu nije davalo znake života, i koje je reanimirano u ambulanti u Vrčinu, primljeno je u poendeljak u Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije oko 13 časova.

Posle spavanja u vrtiću, vaspitačica i majka su primetile da dete ne daje znake života. Oživljavanje je započeto u ambulanti u Vrčinu i nastavljeno u kolima Hitne pomoći iz Grocke. Reanimacija je potom nastavljena na institutu kada je uspostavljen rad srca.