BEOGRAĐANI, kao i gosti prestonice, koji se odluče da u novogodišnjoj noći budu na gradskim trgovima, u 2019. godinu zakoračiće uz velike muzičke zvezde ali i filmske projekcije na otvorenom, kako nezvanično saznaju "Novosti".

U najlućoj noći domaće i strane posetioce ispred Narodne skupštine zabavljaće Saša Kovačević, Bagaja i "Instruktori", i Haris Džinović, a posle ponoći se očekuje nastup Dejana Petrovića i "Big benda". Osim toga, prvi put će ove godine u vreme novogodišnjih praznika biti postavljen bioskop na otvorenom na Slaviji, gde će 31. decembra biti prikazani filmovi "Južni vetar" i "Boemska rapsodija".


PROČITAJTE JOŠ: Skuplji zakup lokala u 2019.

Kada je reč o muzičkom delu programa, 30. decembra, na platou ispred Narodne skupštine će nastupiti grupa "Sars", kao i "Rudimental". Prvog januara popodnevni sati rezervisani su za Aleksandra Sedlara i Beogradsku simfonijetu, a nastupiće i solisti beogradske opere, kao i hor "Čarolija". U večernjim satima prvog dana nove godine posetioci će đuskati uz Rastu, a nakon toga uz "Gramofondžije".

Za one kojima po ukusu nije muzički program ispred Skupštine, moći će da uživaju u filmskim projekcijama tokom tri dana na platou na Slaviji. Film "Kralj Petar Prvi" sa engleskim titlovima moći će da pogledaju 30. decembra, kao i 3D verziju "Predatora". Dva sata pre dolaska nove, 2019. godine, na bioskopskom platnu na otvorenom biće prikazan film "Južni vetar", a jedan sat posle ponoći "Boemska rapsodija". Oko 3.00 iza ponoći prikazivaće se Everybody knows, film koji je otvorio Kanski festival. Ljubitelji kultnih domaćih filmova 1. januara moći će da uživaju u remasterovanoj verziji "Ko to tamo peva". Takođe, očekuje se i prikazivanje najnovijeg dela "Transformersa" - Bumblebee.

Foto P. Milošević

Ljubitelji klizanja i ove godine moći će da se prepuste zimskim čarolijama na Trgu Nikole Pašića od 15. decembra, gde će biti postavljeno i sankalište za najmlađe, kao i gejming zona. Na dan otvaranja sa klizačima će se družiti popularni jutjuber "Baka Prase". Planiran je i koncert grupe "Neverne bebe". Klizalište će biti otvoreno svakog dana od 10.00 do 22.00, osim 25. decembra, 1. 7. 8. i 14. januara. Besplatna škola klizanja je zakazana za 16. decembar u 10.00. Ulaz će biti besplatan, a iznajmljivanje sličuga će se naplaćivati najverovatnije oko 100 dinara.

Foto N. Skenderija


SAVA CENTAR

OTMENA proslava Nove godine biće upriličena u Sava centru, u Velikoj sali će gosti moći da uživaju u klasičnoj muzici, kao i u bluzu u holu.

Glavna zvezda večeri, navodno, bi trebalo da bude evropska operska zvezda, sopran Elena Mosuk.


PROČITAJTE JOŠ: Zabava pod kupolama Sajma

Foto V. danilov

"TRG BAJKI" NA PLATOU KOD "VUKA"

PLATO ispred UK "Vuk Karadžić" i Opštine Zvezdara od sutra u 17.00 pretvoriće se u "Trg bajki", i biće otvoren narednih mesec dana. Mališani i njihovi roditelji moći će da uživaju u mnogobrojnim prazničnim programima uz pevače, animatore, glumce, žonglere. Za dan otvaranja predviđen je koncert The Leftlovers, kao i bajka "Devojka brža od konja". Radionice "Biseri nas uče" održaće se 2. decembra u podne, a od 13.00 "Čitanje bajki i pesama", dok je od 16.00 na repertoaru lutkarska predstava.

Foto A. Stanković