POVODOM obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu, veliki trgovinski lanci i tržni centri radiće uglavnom po uobičajenom radnom vremenu. Skraćeno radno vreme u ponedeljak biće na svim gradskim pijacama, dok će pošta u Takovskoj ulici dežurati non-stop.

Pročitajte još: DAN PRIMIRJA U PRVOM SVETSKOM RATU: Patrijarh dao blagoslov da se oglase zvona

Parkiranje u zoniranim delovima grada će, osim u nedelju ,biti besplatno i u ponedeljak. Dok će se prvog dana u sedmici duže čekati samo na javni gradski prevoz koji će saobraćati po nedeljnom redu vožnje.

POŠTA

U NEDELjU i ponedeljak non-stop će raditi Glavna pošta u Takovskoj ulici, dok će filijale u TC "Stadion", "Big fešn", "Imo autletu" biti otvorene do 19 časova. Skraćeno radno vreme, tokom praznika, do 15 časova imaće ekspoziture pošte Savska 2, Šumadijski trg, Pilota Mihajla Petrovića i Glavna u Zemunu.

PRODAVNICE I TRŽNI CENTRI

"MAKSI", "Šop end go", "Tempo", "Roda" i "Idea" u nedelju i ponedeljak radiće po uobičajenom radnom vremenu. Vrata za sve posetioce neće zatvarati ni veliki tržni centri u prestonici.

PREVOZ I PARKING

GRADSKI i međugradski prevoz će u ponedeljak saobraćati po nedeljnom redu vožnje. Takođe, prvog dana u sedmici ni "Parking servis" neće naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima prestonice, a javne garaže funkcionisaće uobičajeno, kao i služba za prenos vozila.

GRADSKE PIJACE

ZELENIŠ na tezgama Beograđanima će u nedelju biti na raspolaganju od 6 do 19 časova, dok će u ponedeljak voće i povrće moći da se pazari samo do 13 časova, do kada će kapije pijaca biti otvorene. Otvoreni tržni centar "Buvljak" u nedelju će raditi do 16 časova, a u ponedeljak će biti zatvoren. Isto radno vreme imaće i pijaca za promet starih stvari i robe sa greškom na Miljakovcu.

DEŽURNE APOTEKE

UKUPNO pet apoteka "Beograd" će, kao i ranijih godina, primati kupce 24 sata. One u centru prestonice, u Nemanjinoj 2 i Kralja Milana 9, u Zemunu u Glavnoj ulici 34, u Bulevaru maršala Tolbuhina broj 30 u Novom Beogradu i u Lazarevcu u Dr Đorđa Kovačevića 27. Skraćeno radno vreme od 8 do 18 časova imaće apoteke "Palilula" u Knez Danilovoj, "Braće Kovač" u Krivolačkoj, "Miroslava Trajkovića" u Požeškoj i "Đuro Đaković" u Majke Kujundžića na Zvezdari.