NELEGALNA GRADNjA: Surčinci se nagodili sa tužiocem

Tanjug

09. 11. 2018. u 10:44

НЕЛЕГАЛНА ГРАДЊА: Сурчинци се нагодили са тужиоцем

Ilustracija/Thinkstock

Dvojica Surčinaca koji su sinoć uhapšeni zbog nelegalne gradnje hala u Surčinu i Jakovu sklopila su danas sa Trećim osnovnim tužilaštvom u Beogradu sporazume

Dvojica Surčinaca koji su sinoć uhapšeni zbog nelegalne gradnje hala u Surčinu i Jakovu sklopila su danas sa Trećim osnovnim tužilaštvom u Beogradu sporazume prema kojima su priznali krivična dela i već su pravosanžno osuđeni za uslovne kazne zatvora i novčane kazne.


Slavku Rodiću sud je potvrdio sporazum prema kojem je osuđen na uslovnu kaznu od godinu dana zatvora sa rokom provere od četiri godine i novčanu kaznu 300.000 dinara zbog građenja hale bez dozvole u blizini kod aerodroma površine 1.400 kvadratnih metara, rekao je Tanjugu portparol tužilaštva Ivan Marković.


Milan Cucin je sklopio sporazum o priznanju krivice prema kojem je osuđen na uslovnu kaznu od godinu dana zatvora sa rokom provere od tri godine i novčanu kaznu od 200.000 dinara zbog građenja bez dozvole hale u Jakovu.


Pročitajte još: EKSPRESNA PRESUDA: Juče uhapšen, danas osuđen zbog - nelegalne gradnje


U sredu je uhapšen N.S. takođe iz Surčina zbog istog dela a juče je pravosnažno osuđen na uslovnu kaznu zatvora od šest meseci zatvora sa rokom provere dve godine zbog nelegalne gradnje dvospratne kuće, na osnovu sporazuma sa Trećim osnovnim tužilaštvom u Beogradu.


Kontrola nelegalnih građevinskih objekata pojačana je od stupanja na snagu novih odredni Zakona o ozakonjenju.


U tužilaštvu kažu da ozakonjenje objekta ne isključuje krivičnu odgovornost za već učinjeno krivično delo "građenje bez građevinske dozvole", ali može da poboljša položaj okrivljenog u postupku i da bude olakšavajuća okolnost prilikom odmeravanja kazne.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije