NAKON što je telo njihove komšinice posle nekoliko meseci pronađeno u fazi raspadanja i odneto, stanare zgrade u Požeškoj ulici 150 na Banovom brdu već danima guši nesnosan smrad koji dopire iz stana. Problem bi bio rešen da vrata nisu zapečaćena, a niko bez dozvole ne može da uđe i dezinfikuje prostor. Dok neprijatan miris ugrožava normalno funkcionisanje, upravnika zgrade šetaju već danima sa adrese na adresu ne bi li došao do dozvole za ulazak u stan.

Prema rečima upravnika ove višespratnice Nenada Apostolovskog, primetili su da se nešto čudno dešava kada su videli da se napunilo poštansko sanduče, a da komšinicu dugo nisu viđali. Kad je policija našla telo, stan je zatvoren, a stanari ostavljeni da se sami snalaze.

U ovom slučaju, upravnik zgrade trebalo bi da uputi zahtev Tužilaštvu, koje potom odobrava otvaranje stana. Nakon toga, služba za dezinfekciju može da uđe u stan i posle obavljenog posla, ponovo ga zapečati. Međutim, u ovom slučaju, izgleda da Tužilaštvo nije zapečatilo stan.


PROČITAJTE JOŠ:
Daljinsko grejanje: Pod ćebadima zbog propisa

- Iz Tužilaštva smo dobili usmeni odgovor da oni nisu zapečatili vrata i da ću dobiti i pisano obaveštenje - objašnjava Apostolovski. - Sada moram ponovo da se vratim u SUP Čukarica sa tim papirom i da se nadam da će problem biti rešen. Ne možete da zamislite kako je to neprijatno. Nema smisla da neko zatvori prostoriju u kojoj je telo tako dugo boravilo.

Inače, stanari će morati da plate ovu vrstu intervencije u komšiničinom stanu.


NIŠTA BEZ OSTAVINSKE RASPRAVE

ZAPEČAĆENE stanove iz kojih su izneta tela preminulih, niko nema prava da otvori i uredi do okončanja ostavinske rasprave, koja može da potraje.

Sa ovim problemom, često se suočavaju stanari zgrada čiji preminuli susedi nemaju porodicu.