Nove učionice od drugog polugođa u „Dušku Radoviću”

M. STANOJKOVIĆ

01. 10. 2018. u 23:59

Početak rekonstrukcije Osnovne škole "Duško Radović" na Novom Beogradu očekuje se u novembru. Dok traju radovi, učenici će na nastavu biti raspoređeni u tri najbliže osmoletke

Нове учионице од другог полугођа у „Душку Радовићу”

OŠ "Duško Radović" izgrađena šezdesetih

UČENICI novobeogradske Osnovne škole "Duško Radović" od narednog polugodišta trebalo bi da dobiju osvežen i obnovljen radni prostor. Opština Novi Beograd u saradnji sa Kancelarijom za javna ulaganja, finansiraće rekonstrukciju objekta ove osmoletke, a početak radova se očekuje u novembru. Za to vreme đaci će biti raspoređeni u tri najbliže škole.

U toku je javna nabavka za radove na rekonstrukciji zgrade i sanaciji dvorišta, a, kako se navodi u konkursnoj dokumentaciji, s obzirom na to je objekat građen šezdesetih godina i od tada je malo šta menjano, predstoji mu ozbiljno preuređenje. Sem mokrih čvorova, koji su nedavno sanirani, u objekat nije ulagano.

Među mnogobrojnim izmenama, koje obuhvataju promenu stolarije, radijatora, elektroinstalacija, jeste i gradnja toaleta prilagođenog upotrebi osobama u invalidskim kolicima, kao i rampi.

Uskoro bi trebalo da bude doneta odluka gde će đaci biti raspoređeni dok se ne završi rekonstrukcija. Prema rečima direktora OŠ "Duško Radović", NJegoša Zejaka, očekuje se sastanak u školskoj upravi, a učenici će nastavu, najverovatnije, pohađati u školama "Ivan Gundulić", "Ratko Mitrović" i "Đuro Strugar".

- Roditelji i đaci su upoznati sa situacijom, ali će nakon sastanka biti saopštena odluka - kaže za "Novosti" Zejak. - Očekujemo, ako se ispoštuje rok, da radovi budu gotovi do kraja februara.

Prema informacijama iz tendera, otvaranje ponuda je zakazano za 8. oktobar. Rok za završetak radova je najduže četiri meseca od uvođenja izvođača u posao.


TEMPERATURA PREKO MOBILNIH

REKONSTRUKCIJOM je predviđena ugradnja merno-komandnih uređaja koji mere temperaturu i prikazuju "onlajn" dijagrame svakih 15 minuta. Menadžment škole imaće mogućnost da prati temperaturu radnih prostorija, kao i učenici i roditelji, preko "pametnih telefona".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Savestan grradjanin

02.10.2018. 06:24

Info za redakciju: na slici je osnovna skola "Dusko Radovic" u Sremcici, opstina Cukarica (a ne na Novom Beogradu), kojoj isto, kao sto mozete da vidite, vec 15-20 godina treba jedno renoviranje.