Požar u Imleku ugašen, vazduh čist

V.N.

22. 09. 2018. u 08:06

Пожар у Имлеку угашен, ваздух чист

Foto: N. Skenderija

Vatra zahvatila pogon "Imleka" u Padinskoj Skeli u Beogradu, srećom nema stradalih ni povređenih. Na VMA zadržano sedam osoba jer su se nagutale dima

VELIKI požar koji je izbio u petak uveče u fabrici "Imlek" u Padinskoj skeli u Beogradu je lokalizovan, a žrtava i povređenih nije bilo. Na terenu je i juče ujutro bilo angažovano 40 vatrogasaca-spasilaca sa 15 vozila, koji su radili na dogašivanju požara. Na Vojnomedicinsku akademiju je prevezeno sedam osoba, među kojima i jedan vatrogasac, ali su svi primili lekarsku pomoć zbog izlaganja dimu, a ne zbog opekotina.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić odmah je jutros potvrdio da nema razloga za paniku i brigu jer su nadležni reagovali na vreme, ljudi su evakuisani i situacija je bila pod kontrolom. Otrovni amonijak mogao je da zagadi vazduh, ali su Štab za vanredne situacije i ekipe javnog zdravlja, obavile sva merenja i utvrdile da nema štetnih koncentracija opasnog gasa. Prema njegovim rečima, nije se desilo ništa što bi ugrozilo životnu okolinu.
Isto je potvrdio i ministar za zaštitu životne sredine Srbije Goran Trivan.

- U svim postrojenjima i preduzećima ovakve vrste postoje materije koje mogu izazvati zagađenje životne sredine. Naše inspekcije su od sinoć na terenu i zasad nema opasnosti. Sa kolegama iz Gradskog zavoda za javno zdravlje pratimo sutuaciju, a po mom mišljenju, neće se dogoditi ništa dramatično - rekao je Trivan.

ODMAH KREĆU U SANACIJU

KOMPANIJA "Imlek" saopštila je danas da je u jednom od njenih pogona, u Padinskoj skeli kod Beograda, došlo do požara koji je ubrzo lokalizovan i da niko od zaposlenih nije povređen.

- Sva materijalna šteta biće sanirana u najkraćem roku kako bi se što pre nastavilo s redovnim radom fabrike - dodaje se u saopštenju kompanije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)