SVEČANO je bilo u sredu u Rvačkom klubu Partizan. Redove jedinog srpskog šampiona Evrope u ovom sportu pojačao je petnaestogodišnji Luka Marković iz Vrčina. Njemu je pred svim rvačima uručena trenerka i knjige za Građevinsku školu koju pohađa od ove jeseni. Poklon je darivao pukovnik Rajko Baltić, legenda srpskog rvanja i nekadašnji komandant 55. bataljona Vojne policije koji je izvršavao zadatke na Kosovu i Metohiji tokom agresije 1999.

Luka Marković je sin Dejana Markovića, vojnika 55. bataljona koji je nedavno teško oboleo od nonhočkinsovog limfoma. Dejan je služio u Baltićevoj jedinici, a od pre dve nedelje "Večernje novosti", nekadašnji pripadnici 55. bataljona, Opština Grocka i RTS su pokrenuli akciju izgradnje novog doma za Dejana, njegovu majku Nadu i sina Luku. Markovići žive od minimalnih primanja u trošnom domu u Vrčinu i zimu ne mogu da sačekaju u oronuloj kući.

PROČITAJTE JOŠ - POMOĆ VOJNIKU: Dejanu niče kuća iz temelja

Na svečanosti u klubu Partizana Rajko Baltić je rekao da će mali Luka ubuduće biti stipendista Patrtizana, a od rvača iz Humske 1. Markovići će dobiti i kompletnu drvenariju za enterijer novog doma.


NAMENSKI RAČUN

ZA pomoć Dejanu Markoviću otvren je namenski račun u Rajfajzen banci:

265-0000005268524-03.