POSLE fantomske pojave bagera JKP "Beograd put", koji su u petak rano ujutro došli ispred slegnutih kuća u Novogradskoj ulici u Zemunu, počeli da rade i usred posla otišli, situacija se promenila. Naime, mašine ovog komunalnog preduzeća u subotu su se vratile i nastavile započeti posao. Prvo su peskom zatrpali deo puta da se voda ne bi skupljala u ulegnućima ispred objekata, betonirali, a potom asfaltirali deo kolovoza.

Žitelji Novogradske ulice kažu da im je malo laknulo jer se konačno nešto dešava, ali da se plaše da je ovo samo privremeno rešenje.


PROČITAJTE JOŠ - Putari u centru 420 dana i noći

- Plašimo se da će ovo asfaltiranje usporiti sanaciju i da neće uticati na hitne radove koji su potrebni u našim domovima jer se bliži hladnije vreme, kiša i sneg će nam uskoro doći - pričaju stanari. - Svi čekamo izveštaj Gradskog zavoda za veštačenje pa ćemo da odlučimo da li da se selimo u privremeni smeštaj u Kamedin, jer ukoliko se utvrdi da niko nije kriv, onda strahujemo da problem sa pukotinama na našim kućama nikad neće biti rešen.

Ukoliko se vozači kamiona i vozila javnog gradskog prevoza i dalje budu oglušivali o zabranu kretanja teretnih vozila ovim delom Zemuna, stanari Novogradske najavljuju blokadu cele ulice.