ROK za završetak radova na platou na Slaviji istekao je u petak u ponoć, a radnici MBA "Ratko Mitrović" ispunili su zadati rok. Ipak, izgled vidikovca je i dalje daleko od onoga što je prvobitno predstavljeno planovima. Nedostaju bista Dimitrija Tucovića, klupe i drugi parkovski mobilijar.


Pročitajte još: KONAČNO: Radovi na platou na Slaviji gotovi do petka

Radnici su sve radove obavili do ponoći, kada je i bio rok da se završi nanošenje sloja polimer betona koji je i popucao dva meseca nakon završetka rekonstrukcije Slavije. Juče su na platou bila samo dva radnika, koja su čistila i ispirala vidikovac. Nešto kasnije došle su i ekipe JKP "Gradska čistoća" kako bi oprale ceo plato.

- Radovi su završeni u zadatom roku - kažu iz Sekretarijata za investicije, u čijoj nadležnosti je i bila rekonstrukcija ovog gradskog trga. - Plato sad treba da se očisti, a za desetak dana ili duže biće postavljene klupe i bista Dimitrija Tucovića. Plan je da se sve to odradi u isti dan, ali ćemo videti da li je to izvodljivo. Beton mora da "sazri" kako bi se parkovski mobilijar postavio, ali to već nije posao za MBA "Ratko Mitrović".


Pročitajte još: Radnici na Slaviji do kraja avgusta?

Ovoj firmi biće isplaćen novac za radove, kako kažu u Sekeretarijatu, kao što je i dogovoreno. Ipak, MBA "Ratko Mitrović" ostaće "kraći" za oko 200.000 evra jer je toliko koštalo ponovno izvođenje posla, koji su morali da urade o svom trošku.


FONTANA PEVA 80 NUMERA

FONTANA na Slaviji će od sredine septembra dobiti i novi repertoar od 80 pesama zabavne, pop-rok, ozbiljne muzike dok će se vikendom za najmlađe sugrađane puštati dečje pesme. Umesto od 20 do 22 sata, fontana će sada "pevati" svakodnevno od 19.05 do 19.30, a vikendom od 12.05 do 12.30. O muzici koja će se slušati odlučiće komisija u kojoj su dva kompozitora, direktor "Dadova" i jedan od čelnika "Beogradskog vodovoda"