MOSTOVI MESECIMA U MRAKU: Svetlo tek u novembru

S. B. MILOŠEVIĆ

ponedeljak, 27. 08. 2018. u 15:21

МОСТОВИ МЕСЕЦИМА У МРАКУ: Светло тек у новембру

Mali broj sijalica radi samo na prilazu Pupinovom mostu foto Z.Jovanović

Mostovi Zemun - Borča i preko Ade u mraku mesecima, zbog obijanja trafostanica. Sanacija započeta na tri trafoa. Sledi ugradnja elektro-opreme

PUPINOV most i Most na Adi i dalje su u mrklom mraku! Pokradene trafostanice, zbog kojih nema svetla, trebalo bi da budu popravljene do kraja novembra. Kad se "saberu" meseci bez osvetljenja, to znači da će magistrala od Pupinovog mosta do Pančevačkog puta više od godinu dana biti neosvetljena. Zbog obijanja trafostanica i krađe instalacija, ugrožena je bezbednost svih koji svakodnevno koriste ove putne pravce.

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda počela je sanaciju tri trafostanice koje će omogućiti ponovno uspostavljanje javnog osvetljenja na Pupinovom mostu, Zrenjaninskoj petlji i prilaznim putevima Mostu na Adi. Radovi će biti završeni u novembru, a vrednost posla je 9,5 miliona dinara.

- Izvođač je završio postavljanje ograda koje treba da obezbede trafostanice od neovlašćenog pristupa. Trenutno se izvode radovi na ugradnji vrata i prozora, posle čega će početi montiranje elektro-opreme unutar trafostanica, koje su oštećene i opljačkane u prethodnom periodu - kažu iz Direkcije za gradsko građevinsko zemljište i izgradnju.

Pročitajte još - Most na Adi: Prugu postavlja „Energoprojekt”?

Osim obijene i opljačkane trafostanice u Ulici Jurija Gagarina, još deset od jedanaest trafostanica na Severnoj tangenti obijeno je od otvaranja saobraćajnice 2014. godine. Zato javno osvetljenje ne radi na 10 kilometara trase. Kako vozači ne bi trpeli posledice aktivnosti očigledno organizovane grupe, Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda pokrenula je postupak za sanaciju ove tri trafostanice, a preostale biće sanirane u narednom periodu u skladu sa raspoloživim sredstvima.

Direkcija je od nadležnih institucija tražila i da se uredi pitanje upotrebe i održavanja trafostanica, posle njihove izgradnje kao dela javne saobraćajne infrastrukture.

UGRAĐUJU KAMERE

KAKO bi se sprečile krađe u budućnosti, Direkcija je tražila od budućeg izvođača i da na stanicama ugradi uređaje za video-nadzor i protivprovalni sistem sa daljinskim prenosom podataka. Svakodnevno će se kontrolisati i svi koji imaju pristup stanicama.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (10)

velja

27.08.2018. 15:57

I nam su ispred zgrade ukralii reflektro prošle godine, evo u novembru ove godine očekujemo da skupimo pare za novi.. Do tada smo uštedeli dosta na zajedničkoj struji.

Pop Zemun

27.08.2018. 16:15

Sigurno je zbog obijanja, pa nismo debili. Sramota za grad. A jel i đubre u gradu zbog obijanja i podzemni prolazi su u katastrofalnom stanju, jel i to zbog obijanja? Ne verujem koliko moraš biti bezobrazan pa da ovako nešto izjaviš.

Lošmi

27.08.2018. 16:26

Transformatore kradu zaposleni u EPS-u onda te transformatore preprodaju firmama koje imaju svoje transformatore.Zaposlenima u EPS je odlicna plata , a pored toga kradu na sve strane i prave svoje kombinacije.Kad drzava pocne prevarantima da oduzima imovinu i zatvara na 10-20 godina ostali ce da prestanu da kradu.

Strašno sam ljut

27.08.2018. 17:08

Ovo je jedinstveno u Evropi! Kradu transformatore valjda pod naponom! Izveštili se , a otkupljivačima "Sekundarnih krađenih sirovina" je milija zarada od poštovanja postojećih propisa i zakona! Pitam se samo dokle će takvo postupanje da toleriše i politika i policija. Kada bi pohapsili desetak "otkupljivača" u Srbiji i osudili ih na dugogodišnju robiju, npr. za posticanje sabotaže na javnim objektima, možda bi se smanjile krađe na javnim objektima!

Putnik

28.08.2018. 09:43

@Nemanja - Najvažnije je da policija vrši radarsku kontrolu, a to što se kradeeee

Tamo Neko

27.08.2018. 18:54

Nisam bio u Beogradu punih 5 godina.Porazilo me to kada sam letos video koliko je Beograd prljav.Haos na svakom koraku.Mladi nervozni,stariji iznureni i izmrcvareni.

Serbia forever

28.08.2018. 04:11

Neko napravi most, a neko ne može da sačuva kablove za rasvetu, pa godinu dana nema svetla!?