KUPALIŠNA sezona na gradskim bazenima i plažama polako se bliži kraju. Kapije prestoničkih bazena za posetioce biće otvorene najkasnije do 15. septembra, ako vremenski uslovi to dozvole. Po svemu sudeći, mnogi će katanac na vrata okačiti i krajem meseca. Ono po čemu će ova sezona ostati upamćena svakako je rekordno niska posećenost, kojoj su doprineli skoro svakodnevni pljuskovi tokom juna i jula.

SRC "Milan Gale Muškatirović" otvorene bazene za kupače zatvara već 26. avgusta zbog održavanja juniorskog Svetskog prvenstva u vaterpolu za žene, koje će trajati do 2. septembra.


PROČITAJTE JOŠ:
Više "bebi" parking-mesta

- Ne verujem da ćemo nakon završetka prvenstva pisati dopis da nam odobre da produžimo sezonu kupanja, jer od 1973. godine, kad je bazen počeo da radi, ne pamtimo goru sezonu - objašnjava, za "Novosti", Marko Mandić, upravnik SRC "Milan Gale Muškatirović". - Za samo jedan dan u junu, tačnije 12. juna, prodali smo više karata nego za ceo mesec, jer je taj dan bio sunčan i topao. A takvih je ove godine, nažalost, bilo malo.

Katastrofalnu posetu beleže i u upravi SC "11. april", koji će kao poslednji kupališni dan u ovoj sezoni ubeležiti najkasnije 15. septembar. Ako početkom narednog meseca bude znatno manje kupača, kraj će biti i ranije.

- Nadamo se da se ovakva sezona nikada više neće dogoditi. Sredina meseca je neki okvirni datum do kada ćemo raditi. Pratićemo vremenske uslove, ako bude više kišnih dana možda to bude i ranije - objašnjavaju nadležni iz SC "11. april".

SRC "Tašmajdan" će odluku o eventualnom produžetku doneti 31. avgusta, kada je zvanično kraj kupanja na otvorenom bazenu. Posledenji dan avgusta biće i zvanično kraj letnje sezone na Košutnjaku, dok će SC "Olimp", u zavisnosti od vremenskih uslova, vodu iz bazena ispustiti najkasnije do 10. septembra.


PROČITAJTE JOŠ:
DRAMA U ŽELEZNIKU: Bager zakačio cev gasovoda, usledila eksplozija, pa požar

ADA ZVANIČNO DO 9. SEPTEMBRA

KUPALIŠNA sezona na Savskom jezeru zvanično će biti otvorena do 9. septembra. Međutim, ako vremenski uslovi to dozvole, postoji mogućnost da "plava zastava" zvanično bude spuštena 15. septembra.