Jedno dete povredilo je donju vilicu ispred Vojnog muzeja, a kako je u Hitnoj pomoći rečeno za Tanjug, na njega je navodno pao top ispred Vojnog muzeja. Iz te službe dodali su da je dete prvo prevezeno na odeljenje za neurologiju, a potom prebačeno na odeljenje maksilofacijalne hirurgije Urgentnog centra.

Ministarstvo odbrane se, međutim, oglasilo se saopštenjem povodom incidenta i demantovalo informaciju da je na dečaka pao top.

"U utorak oko 20 časova radnik službe obezbeđenja 'Beogradske tvrđave' telefonom je obavestio čuvara Vojnog muzeja da je došlo do povređivanja deteta, koje je sa roditeljima obilazilo postavku u eksterijeru Vojnog muzeja. Nakon poziva, dežurni Vojnog muzeja pomogao je detetu i pozvao Hitnu pomoć koja je ubrzo stigla", navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Pročitajte još - Umalo koban pad sa zidina

„Pošto je Hitna pomoć u pratnji roditelja odvezla dete u Urgentni centar, dežurni Vojnog muzeja, čuvar i radnik obezbeđenja 'Beogradske tvrđave' obišli su sve izložbene topove na bedemu 'Beogradske tvrđave' i utvrdili su da su svi na svom mestu i da nema ni jednog pomerenog topa“, piše u objavi za medije.

Ministarstvo odbrane apelovalo je na građane da se pridržavaju upozorenja o kretanju u eksterijeru Vojnog muzeja, radi lične bezbednosti, a posebno bezbednosti svoje dece.

„Ukazujemo na činjenicu da je i na početku i na kraju hodne staze 'Beogradske tvrđave', ispred izloženih eksponata jasno istaknuto upozorenje na srpskom i na engleskom jeziku da je penjanje na eksponate zabranjeno, što, nažalost, pojedini posetioci tvrđave ne poštuju“, dodaje se u saopštenju.