Skauti došli da upoznaju Srbiju

S. Vidačković

nedelja, 29. 07. 2018. u 19:42

Скаути дошли да упознају Србију

Foto P. Mitić

Deseta smotra Saveza izviđača Srbije otvorena na Kalemegdanu. Do 5. avgusta na Adi Ciganliji boraviće 800 učesnika

JUBILARNA, 10. smotra Saveza izviđača Srbije održava se do nedelje, 5. avgusta, na Adi Ciganliji. Deca i mladi iz Srbije, kao i iz više od 10 svetskih država, imaće priliku da obiđu nekoliko značajnih naučnih i istorijskih institucija i na taj način bliže se upoznaju sa istorijom, kulturom i tradicijom i naukom Srbije.

Desetu smotru Saveza izviđača Srbije, u kojoj će učestvovati više od 800 izviđača iz zemlje i sveta, otvorio je juče na Kalemegdanu zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

- Pripadate velikoj organizaciji čiji zadatak nije samo da ljudi upoznaju prirodu, već da se uče pravim vrednostima i postanu dobri članovi društva. I treba da budete ponosni na to jer, bez obzira na svoje nacionalne organizacije, pripadate jednom svetskom pokretu. Mi smo poznati kao dobri domaćini i siguran sam da će naši predstavnici, srpski izviđači, biti odlični domaćini - poručio je Vesić izviđačima.

Otvaranju smotre prisustvovala je i zamenica predsednika Skupštine grada Beograda Andrea Radulović, kao i beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar. On je rekao da će učesnici smotre imati priliku da upoznaju Beograd i vide da je on kosmopolitski grad, otvoren za nove ljude i nova saznanja.

Goran Vesić otvorio jubilarnu smotru


DRŽAVE

U SMOTRI učestvuju izviđači iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Omana, Velike Britanije, Švajcarske, Švedske, Francuske, Slovenije, Izraela, kao i iz mnogih gradova širom Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije