Humanitarni Dan za limunadu

S. B. M.

15. 07. 2018. u 16:48

Хуманитарни Дан за лимунаду

Veliki broj ugostitelja je pomogao deci iz Svratišta / Foto V. Danilov

Velika akcija u prestoničkim ugostiteljskim objektima za pomoć deci iz Svratišta. Prihod od prodaje osvežavajućeg pića donira se za kupovinu svezaka i knjiga

JOŠ jedan "Dan za limunadu" organizovan je u subotu u ugostiteljskim objektima širom Beograda. Kako bi pomogli deci iz Svratišta da spremno dočekaju novu školsku godinu, mušterije i vlasnici lokala udružili su snage. Novac od svake kupljene limunade biće doniran za kupovinu svezaka, pribora i knjiga za više od 250 školaraca sa ulice.

Svratište za decu u saradnji sa Centrom za integraciju mladih već četvrtu godinu organizuje ovu akciju, kojoj se iz godine u godinu priključuje sve više ugostitelja i to ne samo iz prestonice, već iz cele Srbije.

Kako bi popio jutarnju dozu vitamina i ujedno učinio dobro delo, sugrađanin Dušan Popović poručio je limunadu u svom omiljenom lokalu.

PROČITAJTE JOŠ - Pomoć slikara bolesnoj deci

- Znao sam da je "Dan za limunadu" i oduševio sam se kada sam video da i moj omiljeni lokal učestvuje u ovoj akciji - kaže Dušan. - Poster je jasno istaknut, ali je dobro što i konobarice svakome nude ovo osveženje. Ovde je uvek puno kada se igraju neke utakmice, pa zbog Đokovićevog meča i utakmice za treće mesto na Svetskom prvenstvu u fudbalu, verujem da će biti dosta poručenih limunada i pozamašne svote novca koja će se donirati.

ZALIHE CITRUSA

I u čajdžinici "Smol tri", svi gosti su uz kafu i čaj pili i limunadu.

- Ovo je druga godina da učestvujemo u ovoj akciji i uvek smo iznenađeni odzivom mušterija. Svi žele da pomognu deci i opreme ih za školu, pa je zaliha limuna koju smo za danas pripremili poveća - priča kroz osmeh radnica u čajdžinici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije