PUTNICI koji sutra krenu u pravcu Crne Gore međunarodnom železničkom prugom, umesto sa Glavne železničke stanice, u voz će se ukrcavati u Topčideru. Svi oni koji se prema novom peronskom koloseku za Bar upute javnim gradskim prevozom, na raspolaganju imaju ponuđenu samo jednu opciju, a to je tramvajska linija broj 3.

Prema rečima nadležnih iz Sekretarijata za javni prevoz, trenutno nije u planu uspostavljanje nove linije javnog gradskog prevoza, koja bi opsluživala zonu železničke stanice Topčider.


PROČITAJTE JOŠ:
Do voza samo preko Prokopa

- Pratićemo situaciju zbog eventualne potrebe za povećanjem kapaciteta - objašnjavaju iz Sekretarijata. - Sa završetkom izgradnje tramvajske pruge na Mostu na Adi, biće realizovana trenutno nepostojeća veza Novog Beograda sa Rakovicom, u okviru čega je planirano uspostavljanje tramvajske linije na ovom potezu.

To znači da do 2019. godine, za kad je planirana izgradnja pruge, stanovnici Novog Beograda, Zemuna i naselja sa leve obale Dunava do Topčidera mogu stići samo uz presedanje.

Tramvajska linija broj 3 saobraća od kružnog toka Bogoslovija do Vukovog spomenika Ruzveltovom, prelazi jedan kratak potez Bulevarom kralja Aleksandra, zatim, Beogradskom do Slavije, Nemanjinom, Savskom, pored Mostarske petlje i Mosta na Adi. Slede Topčider, Košutnjak i, preko Rakovice, "trojka" završava u Kneževcu.

Da bi se izbeglo klackanje, dolazak taksijem je bolja, ali svakako skuplja opcija. Putnici od Zemuna do Topčidera vožnju će u proseku plaćati oko 1.000 dinara, dok će one koji žive u Mirijevu, a nemaju alternativni prevoz taksi usluge stajati i do 2.000 dinara.


PROČITAJTE JOŠ:
IZAZIVALI PANIKU U BEOGRADU: Dve osobe uhapšene zbog širenja lažne informacije o neispravnosti vode za piće

Toaleti za putnike ne nalaze se u staničnoj zgradi, već u objektu u neposrednoj blizini. Postoji samo jedna prodavnica.


SATNICA

MEĐUNARODNI dnevni voz za Bar polaziće iz stanice Topčider u 9.21, a večernji u 21.21. Putnici koji tovare automobile na voz, moraju da budu u stanici najkasnije dva sata pred polazak voza. Ko nije rezervisao ili kupio kartu, od subote će to moći da učini na topčiderskoj stanici, jer bi tada ovde trebalo da proradi blagajna.


RED VOŽNjE TRAMVAJA

RADNIM danima tramvajska linija broj 3 saobraća u razmaku od 10 minuta, dok su vikendom polasci na 13 minuta. Iz terminusa Kneževac prvi jutarnji tramvaj kreće u 4 sata, dok poslednje vozilo ka gradu polazi u 23.55, a vikendom u 23.40. Prvo jutarnje vozilo sa početne stanice Omladinski stadion je u 4.55, a poslednje u 23.15.