HUMANI CILj: Najstarija poslastičarnica u gradu Pelivan delila besplatan sladoled

M. S.

25. 05. 2018. u 14:02

ХУМАНИ ЦИЉ: Најстарија посластичарница у граду Пеливан делила бесплатан сладолед

Beograđani ispred radnje u Bulevaru kralja Aleksandra, Foto: Predrag Mitić

Iako je ledena poslastica bila besplatna, gosti su imali priliku da se oduže i prilože novac organizaciji NURDOR, za lečenje mališana obolelih od raka

POSLASTIČARNICA "Pelivan" sa tradicijom dugom skoro dva veka u četvrtak je akcijom darivanja sladoleda svojim vernim kupcima obeležila 167. rođendan. Iako je ledena poslastica bila besplatna, gosti su imali priliku da se oduže i prilože novac organizaciji NURDOR, za lečenje mališana obolelih od raka.

Nepregledni red prostirao se duž Bulevara kralja Aleksandra pre 16 sati, kad su gosti bili pozvani. Uprkos tome što je čekanje potrajalo, fanovi ove poslatičarnice nisu odustajali dok nisu dočekali svoju kuglu. Samim tim što je humani cilj bio ispred uživanja u omiljenoj poslastici, Beograđani su bili strpljiviji i istrajniji. Više od 10 ukusa bilo je na besplatnom meniju, a gosti su mogli da probaju i novi "pelivanko", spoj hrskave čokolade, komadića vanile i lešnika.

Pročitajte još - Beogradske priče: Čudesni slojevi dorćolske "arheološke torte"

Tajnu recepturu znaju samo članovi porodice, a kako kažu, trude se da kvalitetom održe tradiciju.

- U godinama kada je konkurencija baš jaka, kada ima mnogo novootvorenih lokala, držimo se starog recepta i trudimo se da ne podlegnemo trendovima - kaže Musab al Šukeir, jedan od vlasnika i menadžer "Pelivana".

- Ovo je peta godina kako na ovaj način obeležavamo rođendan, a ove godine će naši sugrađani pomoći deci oboleloj od raka.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Владо

25.05.2018. 16:45

Аљбанац илити Арап у Београду, фина реклама... Дај да видимо тако нешто као Србин у Приштини има локал... Ој Србијо...

tito

26.05.2018. 12:42

@Владо - Brate,ti si u problemu.Svrati u ustanovu koja će ti pomoći.Ali HITNOOOOO!!!

Bodili

26.05.2018. 13:56

@Владо - Vlado, ova radnja PELIVAN postoji U BEOGRADU duze nego Vi i slicni i medju Srbima i medju Albancima! Postoje jos iz vremena kada se nismo ovoliko mrzeli