Kamioni uništili asfalt u Vrčinu

J. D.

ponedeljak, 14. 05. 2018. u 22:15

Камиони уништили асфалт у Врчину

Foto J. Dinčić

Za godinu dana čak dva puta asfaltiran Bulevar revolucije u naselju Vrčin. Iz Opštine Grocka najavljuju završetak radova na kolovozu do kraja maja. U isto vreme radi se zamena primarnog cevovoda sa priključcima

BULEVAR revolucije u naselju Vrčin za godinu dana dva puta je presvlačen novim asfaltom. Noseći sloj, koji je postavljen pre nekoliko meseci, ponovo je skinut, a trenutno se odvijaju radovi na pripremi za postavljanje novog asfalta.

Stanovnici Vrčina su ogorčeni, a nadležni iz Opštine imaju drugačije mišljenje. Oni ističu da je problem nastao još pošle godine kada su obavljeni radovi na izgradnji naplatne rampe u Vrčinu.

- Kamioni izvođača uništili su celu deonicu između Vrčina i Smederevskog puta, koja je u jednom trenutku bila potpuno zatvorena za saobraćaj - objašnjavaju iz GO "Grocka". - Prvo asfaltiranje bilo je samo hitna sanacija puta i osposobljavanje za slobodno kretanje vozila. Ove godine završava se kompletna rekonstrukcija, odnosno postavljanje drugog habajućeg sloja asfalta.

Na pomenutoj saobraćajnici sprovođeni su i radovi na vodovodnoj mreži, pa je ulica sa dve kolovozne trake trenutno svedena na samo jednu. Meštanima Vrčina ovo predstavlja dodatni problem, jer mogu da se kreću samo sredinom ulice.

- Firma koja je radila vodovodnu mrežu nije dovela put u stanje pre radova, nego je samo zatrpala rupe nije ih čak ni poravnala - ističu Vrčinci. - Krateri su na sve strane, pa kada se krećemo ovim delom samo se nadamo da nam niko neće naići u susret.

Ove godine biće zamenjen habajući sloj asfalta

Da se mukama Vrčinaca nazire kraj potvrđuju iz Opštine, jer su procene izvođača radova da će do kraja maja sve biti gotovo.

- Radilo se na zameni primarnog cevovoda sa priključcima. Zbog promene geometrije puta neophodno je da se naknadno izmesti još jedan šaht, i vrate u prvobitno stanje prilazi privatnim dvorištima i objektima - zaključuju iz GO "Grocka".


MEHANIZACIJA

TRENUTNO se odvijaju i radovi na postavljanju ivičnjaka u nasenju Zaklopača. Putarska mehanizacija radi rekonstrukciju kolovoza. Radovi traju već mesec i po. Kako se navodi, završetak ovog obimnog infrastrukturnog posla očekuje se krajem ovog meseca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

profesor

15.05.2018. 03:25

Na duploj traci deonice od A1 do Cambridge je godinama bio problem sa velikim obimom teretnog saobracaja koji je prolazio tuda.Zemljiste je bilo ravnica plodna i ilovaca englezi su pre 13g podigli sve izbetonirali osnovu sa armiranim betonom i preko navukli asfalt problem se nikad vise nije pojavio .Nema tog problema za koji nema resenje ako ima volje i strucnosti da se resi.

Mata

15.05.2018. 05:35

lažu u Zsklopači se trenutno ništa ne radi u februaru su ispali postojeće dobre trotoare i sada tako stoji