RASKOPAN kolovoz i rupe duž Ulice kralja Petra i Vojvode Stepe Stepanovića u Kaluđerici muke zadaju meštanima. Glavne ulice u ovom naselju, kojima saobraća i linija gradskog prevoza, proleće su dočekale sa kraterima na skoro svakom metru. Stanovnici ovog gročanskog naselja ogorčeni su, jer su čelnici Opštine odlučili da krpljenje kolovoza počnu u delu koji je samo nastavak glavnih saobraćajnica, ali ne i kolovoz prvog prioriteta.


- Poražavajuća činjenica je da u glavnoj ulici od početka lepog vremena barem nisu zakrpili rupe. Ulica nikada nije bila u lošijem stanju, a oni su počeli da krpe rupe na putu ka Leštanima, koji se vodi kao prečica ka ovom naselju - objašnjavaju Kaluđerčani. - Kolovoz je, svakako, uzak, pa kada nam naiđe autobus u susret moramo u mestu da zakočimo da bismo mogli da se mimoiđemo.


Koliko je kolovoz uništen, svedoči i činjenica da je asfalt ispucao i na mestima gde je pre zime saniran. Na pojedinim delovima put je potpunosti ulegao u zemlju, a rupe su se ispunile podzemnim vodama. Međutim, u toku prethodne nedelje u glavnim ulicama uredno je obeležena horizontalna signalizacija.Nadležni iz Opštine Grocka ističu da je asfaltiranje glavne saobraćajnice u planu, ali tačan datum početka sanacije kolovoza još nije preciziran.


- Postoji spisak prioritetnih ulica, među kojima je i Vojvode Stepe Stepanovića. Pomenuta ulica ušla je u plan da se asfaltira u ovoj godini, ali tačan datum i mesec još nisu precizirani - saopšteno je "Novostima" iz Opštine Grocka.


KANALIZACIJA

Često pucanje cevi za vodu i kanalizaciju i voda koja stalno curi niz glavne saobraćajnice u Kaluđerici, doprinose uništenju kolovoza. Problem su i otpadne vode koje se često slivaju glavnom ulicom i štete asfaltu.